StoryEditor
hrvatska

Galićev odvjetnik: Moj branjenik niti do danas nije obaviješten o prirodi i razlozima optužbe protiv njega

Piše desk  /  20.08.2024., 17:41h

Ivan Gržić, odvjetnik iz Zagreba koji zastupa Zorana Galića u Hrvatskoj, potvrdio je za "Avaz" informaciju da je jučer održano ročište za određivanje istražnog zatvora radi izručenja po međunarodnoj tjeralici.

 - Ročište je održano  pred Županijskim sudom u Splitu, te je sud, cijeneći argumentaciju obrane osnovanom, odbio odrediti istražni zatvor mom branjeniku Zoranu Galiću. Gospodin Galić je hrvatski državljanin, ima prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj tako da je sud utvrdio da isti ne može biti izručen radi kaznenog progona stranoj državi na temelju čl. 32. st. 1. Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima - kaže Gržić.

Zaključno moram naglasiti da je po mom utvrđenju već u ovoj fazi postupka došlo do povrede prava na pravično suđenje.

 - S obzirom na to da moj branjenik niti do danas nije obaviješten o prirodi i razlozima optužbe protiv njega u državi u kojoj se kazneni postupak vodi, niti je njegovoj braniteljici u BiH vezano za isto ustupljena bilo kakva dokumentacija tako da sva saznanja vezano za isti postupak crpimo iz medija a što predstavlja svojevrsni nonsens - kaže Gržić.

Dnevnik.ba

17. rujan 2024 00:08