StoryEditor
zamjenik ministra obrane

Galić: Ne nasjedajte na dezinformacije o pozivu na naoružanje

Piše fena  /  26.04.2024., 19:28h

Ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje. Ističem da ovakav narativ ne bi trebao biti prisutan u javnosti - kazao je u izjavi za Fenu zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić.

Po njegovim riječima, Ministarstvo obrane BiH i Oružane snage BiH poštuju Zakon o obrani BiH, kojim je točno definirano tko je odgovoran za zapovijedanje i kontrolu nad Oružanim snagama BiH i u kojem slučaju se može proglasiti izvanredno stanje.

- Izvanredno stanje se proglašava kada postoji bilo kakva prijetnja napada na Bosnu i Hercegovinu ili bilo koji dio BiH ili neposredna ratna opasnost. Ništa od navedenog nije aktualno, iz čega se može zaključiti da nema prostora za proglas izvanrednog stanja- ocijenio je Galić.

 Poručio je kako su EUFOR i NATO u BiH garant sigurnosti.

- Oni su zaduženi za očuvanje sigurnog i stabilnog okruženja, odnosno potporu sigurnosnim institucijama u BiH, uključujući Oružane snage BiH - kazao  je zamjenik ministra obrane BiH.

Naime, posljednjih dana društvenim mrežama je kružio pamflet u kojem stoji kako je ugrožena sigurnosna situacija u BiH. Navodni potpisnici tog pamfleta su predsjedatelj Predsjedništva BiH Denis Bećirović i bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, a u kojemu se navodi da je ugrožena sigurnosna situacija u BiH.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH također je uputio reakciju u kojoj stoji kako su dokumenti u kojima se poziva na rat falsifikat, te pozvao građane na oprez prilikom informiranja uputivši ih da sve vijesti koje se tiču Parlamenta prate na njihovoj službenoj stranici.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 23:12