StoryEditor
ubojstvo policajca

FUP aktivno sudjeluje u rasvjetljavanju kaznenog djela ‘terorizam‘ u Bosanskoj Krupi

Piše fena  /  26.10.2024., 13:42h

Federalna uprava policije u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva USŽ, je poduzela niz mjera i radnji po predmetu terorističkog napada na Policijsku stanicu Bosanska Krupa kojom prilikom je ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi zadobio teške tjelesne ozljede.

Kako se navodi u priopćenju, odmah nakon navedenog događaja policijski službenici Federalne uprave policije su od strane postupajuće tužiteljice Žuapnijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije uključeni u rad po navedenom predmetu kojom prilikom je izvršen operativni rad na terenu, te su prikupljene određene informacije i saznanja u vezi s terorističkim napadom na Policijsku stanicu Bosanska Krupa koje su dostavljene Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije i Županijskog tužiteljstva USŽ.

Federalna uprava policije je putem međunarodne policijske suradnje stupila u kontakt s EUROPOL-om u cilju prikupljanja korisnih informacija u vezi profila na društvenim mrežama koje je koristio maloljetni počinitelj.

Istražitelji Federalne uprave policije kao i službenici Centra za forenziku FUP-a su u suradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova USŽ vršili provođenje službene radnje otvaranja i pretresanja oduzetih mobilnih telefona koje je koristio maloljetni počinitelj kaznenog djela.

Policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili uviđaj profila na društvenim mrežama koje je koristio maloljetni počinitelj u cilju dokumentiranja kaznenog djela "terorizam".

Također su pribavljeni svi relevantni podaci od društvenih mreža koje je koristio osumnjičeni, te se radi na identifikaciji osoba koje su bile u komunikaciji s osumnjičenom osobom, priopćeno je iz FUP-a. 

Dnevnik.ba

26. listopad 2024 13:43