StoryEditor

Forto i Kasanof: Sankcije će biti proširene na sve koji rade protiv Bosne i Hercegovine

Piše desk  /  23.10.2024., 15:17h

Strateški interes Bosne i Hercegovine je integracija u Europsku uniju i NATO savez, poručio je državni ministar komunikacija i prometa Edin Forto tijekom sastanka u State Departmentu s Alexanderom Kasanofom, američkim zamjenikom pomoćnika državnog tajnika za zapadni Balkan u Uredu za Europu i Euroaziju.

Kasanof je naglasio da napadi na Daytonski sporazum i Bosnu i Hercegovinu neće proći nekažnjeno, odnosno da će SAD koristiti sve raspoložive instrumente - proširiti sankcije protiv onih koji podrivaju BiH i njene institucije. Rekao je kako to nije u interesu pojedinih grupa, nego svih građana BiH, tako i Republike Srpske.

Tijekom sastanka naglašena je snažna podrška europskim i euroatlantskim integracijama.

Zajednički je naglašen stav da je nedopustivo da Bosna i Hercegovina zaostaje dok druge zemlje regiona ostvaruju korist od Plana rasta za Zapadni Balkan.

Reformski procesi trebaju biti lišeni blokada jer od njih ovise procesi integracija u EU i NATO, a koje su od presudnog značaja za mir i stabilnost ne samo BiH nego cijelog regiona, zaključeno je na sastanku Forte i Kasanofa, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Dnevnik.ba

23. listopad 2024 15:18