StoryEditor
"Kiss the Future"

Forto: Dolazak stručnjaka Amazona u BiH prilika za razvoj tehnologije i umjetne inteligencije

Piše fena  /  06.09.2024., 18:32h

Na konferenciji "Kiss the Future" posvećenoj umjetnoj inteligenciji, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto istaknuo je značaj prisustva međunarodnih tehnoloških lidera poput Amazona u Bosni i Hercegovini.

Forto je, kao jedan od panelista, naglasio je da je dolazak stručnjaka iz Amazona u BiH izuzetna prilika za razvoj tehnologije i umjetne inteligencije u našoj zemlji.

- Ovo je jedinstvena prilika za Bosnu i Hercegovinu koju bismo trebali iskoristiti. Prilika da radimo s kompanijama poput Amazona ne samo da može unaprijediti naš tehnološki sektor nego i stvoriti nova radna mjesta i omogućiti našim mladim stručnjacima pristup globalnim inovacijama. Kao ministar, učinit ću sve što je u mojoj moći da otvorimo vrata ovakvim projektima i stvorimo povoljan ambijent za tehnološki napredak - rekao je Forto.

Konferencija "Kiss the Future" je okupila stručnjake iz različitih oblasti kako bi razgovarali o najnovijim trendovima u oblasti umjetne inteligencije i njenom potencijalu za transformaciju društva i ekonomije u BiH, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 14:02