StoryEditor
twitter

Ermin Zec prijeti ratom ako Izborni zakon ne bude po volji unitarista

Piše desk  /  01.12.2021., 13:35h
Ermin Zec, bošnjački aktivist aktivan na društvenoj mreži Twitter, otvoreno je zaprijetio ratom u kontekstu izmjena Izbornoga zakona u BiH.

Dotični ne igra nogomet poput imenjaka mu koji je nastupao i za reprezentaciju BiH. U članku iz rujna 2020. godina na portalu Intelektualno.com piše ponešto o biografiji Zeca, piše Bild.ba.

“Uvijek je lijepo čuti priču o povratku mladih u Bosnu i Hercegovinu te njihovom uspjehu na tom putu. Jedan od takvih je i Ermin Zec, magistar političkih znanosti na Univerzitetu u Helsinkiju (Finska), sakojim smo razgovarali o njegovom povratku, stanju Bošnjaka u dijaspori, društvu, ali i o mladima koji imaju namjeru svoj život zasnovati u inozemstvu”, stoji na tom portalu Zečeva minibiografija.

“Vrijeme je da i Palmer i Eichorst idu odakle su došli. Nećemo pristati na izmjene izbornog zakona bez izmjena u Domu naroda, pa makar to značilo i rat. Mi Bošnjaci samo se dragog Allaha bojimo i samo se u Njega uzdamo”, napisao je Zec na ovoj društvenoj mreži referirajući se na članak objavljen na portalu Istraga.ba pod naslovom: “Pregovori o izmjenama Izbornog zakona na rubu propasti: Palmer i Eichorst upozoravali na raspad BiH, ukoliko se ne postigne dogovor”.

Dnevnik.ba

08. rujan 2024 02:25