StoryEditor

Džihadisti Hamasa oduševljeni zbog priznavanja države Palestine

Piše desk  /  22.05.2024., 12:58h

Teroristi i džihadisti Hamasa pozdravili su odluku Španjolske, Norveške i Irske glede priznanja neovisne palestinske države. Visoki dužnosnik džihadista Hamasa Bassem Naim kazao je za AFP da iza ovog poteza stoji "hrabar otpor palestinskog naroda"

.

"Ova uzastopna priznanja izravan su rezultat hrabrog otpora i legendarne postojanosti palestinskog naroda. Vjerujemo da će ovo biti prekretnica u međunarodnom stajalištu o palestinskom pitanju", rekao je Naim. 

Odluku triju europskih zemalja pozdravilo je i palestinsko ministarstvo vanjskih poslova, sa sjedištem na Zapadnoj obali: "Ministarstvo vanjskih poslova pozdravlja odluke Španjolske, Norveške i Irske. Ove su zemlje još jednom pokazale svoju nepokolebljivu predanost dvodržavnom rješenju i donošenju dugo očekivane pravde palestinskom narodu."

"Nadalje, priznanja Španjolske, Norveške i Irske u skladu su s međunarodnim pravom i svim relevantnim rezolucijama Ujedinjenih naroda, što će zauzvrat pozitivno pridonijeti svim međunarodnim naporima usmjerenim na okončanje izraelske nezakonite okupacije i postizanje mira i stabilnosti u regiji", dodaje. 

Inače, teroristi i džihadisti Hamasa koji čine vlast u Gazi kroz svoju povijest odgovorni su za tisuće ubijenih, masakriranih, silovanih i otetih nedužnih civila. Prvi cilj Hamasa je nestanak države Izrael, jedine istinske dmeokracije na Bliskom Istoku.

Dnevnik.ba

07. rujan 2024 07:55