StoryEditor
ZHŽ

DVD Trebižat dobio opremu za gašenje šumskih požara

Piše fena  /  20.08.2024., 16:33h

U okviru projekta "Zelena oaza bez požara" Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Trebižat dobilo je novu opremu koja će omogućiti vatrogascima bržu i efikasniju reakciju u slučaju izbijanja šumskih požara.

Oprema uključuje naprtnjače za gašenje početnih šumskih požara, kacige za šumske požare s pripadajućim zaštitnim naočalama, svjetiljke za kacige s pripadajućim nosačima, zaštitne rukavice za šumske požare, metlanice, motorni puhač te vatrogasnu turbo mlaznicu za vodu fi 52.

Projekt "Zelena oaza bez požara" realiziran je u suradnji s Centrom za građansku suradnju Livno (CGS Livno) u okviru USAID-ovog projekta "Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj". Projekt je sufinanciran i od Grada Ljubuškog, čime je dodatno osigurana podrška lokalne zajednice u očuvanju sigurnosti i prirodnih resursa.

Pored nabavke opreme, projekt "Zelena oaza bez požara" naglašava i važnost edukacije te uključivanja najmlađih članova zajednice.

Posebna pažnja posvećena je djeci kroz organizaciju dječjih vatrogasnih igara koje su osmišljene tako da najmlađima omoguće učenje o važnosti suradnje, brze reakcije i pravilnog postupanja u slučaju požara kroz igru.

Igre će uključivati simulacije požara, evakuacije i druge aktivnosti koje će djeci pomoći da razviju svijest o opasnostima od požara i važnosti zaštite prirode te da sagledaju štetnosti i posljedice koje šumski požari mogu prouzročiti.

Dječje vatrogasne igre planirane su u mjesecu rujnu u Ljubuškom.

Dnevnik.ba

16. rujan 2024 21:08