StoryEditor

Domovinski pokret podržao odluku UN-a o Srebrenici: "Srbi lekcije nisu naučili i s prošlošću se nisu suočili"

Piše desk  /  24.05.2024., 09:39h

Domovinski pokret se na Facebooku osvrnuo na izglasanu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici na Glavnoj Skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Objavili su status u čijem naslovu pozdravljaju Rezoluciju, a na početku naglašavaju kako je ista prihvaćena s 84 glasa "za", 19 protiv i 68 suzdržanih. "Ovom rezolucijom Ujedinjeni narodi potvrđuju ono što mi u Hrvatskoj jako dobro znamo: uslijed velikosrpske agresije koju je predvodio režim Slobodana Miloševića 90-ih godina učinjeno je jako puno zla na području bivše države", navode.

image

DP o Rezoluciji o Srebrenici

SCREENSHOT -

Oglasio se potom i predsjednik DP-a Ivan Penava koji je naglasio kako je velikosrpska agresija ostavila je svoj krvavi trag u Hrvatskoj, preko Vukovara do Škabrnje, Bosne i Hercegovine, Kosova, Srebrenice, Goražda i Višegrada.

"Današnje proglašenje 11. srpnja Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici Domovinski pokret pozdravlja kao jedno upozorenje i opomenu da se tako zlo više nikada ne smije dogoditi", dodao je.

‘Lekcije nisu naučili‘

Penava je pozvao srpski narod i državu da se suoče sa svojom prošlošću. "Ona je, pod krinkom provođenja velikosrpske ideje, donijela toliko štete svim narodima bivše Jugoslavije. Lekcije nisu naučili i s prošlošću se nisu suočili jer smo i danas svjedoci inzistiranja na politikama srpskog sveta", kazao je Penava.

Uz izražavanje duboke sućuti bošnjačkom narodu za svu patnju koju su pretrpjeli, predsjednik Penava poručio je kako Domovinski pokret izražava optimizam i nadu da će na tragu ove rezolucije narodi u našem susjedstvu smoći snage graditi uspješnu suradnju temeljenu na međusobnom uvažavanju.

Dnevnik.ba

08. rujan 2024 00:04