StoryEditor
radikalni potezi

Dodik želi državne dokumente zamijeniti entitetskim, pogledajte kako bi trebala izgledati putovnica Republike Srpske

Piše desk  /  19.10.2021., 09:34h
Na sinoć održanoj sjednici Vlade RS-a, kojoj su prisustvovali i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, govorilo se i o pripremi paketa zakona o novim osobnim dokumentima.

ISPRAVKA VIJESTI Nebojša Vukanović nije objavio sliku “budućeg pasoša Republike Srpske”!

Nebojša Vukanović je na svom blogu 18.10. 2021. godine objavio članak pod naslovom “U sjenci harmonike – danas sjednica Vlade Srpske o pasošu, ličnoj karti, državljanstvu”.

U njemu se, između ostalog, navodi:

"Prema mojim saznanjima, od veoma pouzdanih izvora iz Vlade Republike Srpske, na sjednici Vlade danas treba da se, između ostalog, usvoje Nacrti Zakona o pasošu, ličnoj karti i državljanstvu Republike Srpske, koji će po hitnoj proceduri početkom novembra biti upućeni u parlamentarnu proceduru i naći se pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

Pitanje je da li će se sa Dodikovim pasošima i ličnim kartama moći bar preko Drine u Srbiju, i da li će ih Vučić priznati, a za ostale države znam da će vrijediti taman koliko i oni crveni SNSD-ovi pasoši koje je sumaniti Dodik sa svitom dijelio građanima uoči Opštih izbora 2018. godine." Više na Raskrinakavanje.ba.

Ispravljeno: 20.10.2021

Dodik je naumio izvan snage staviti osobne i putne isprave koje izdaju bh. institucije, odnosno one koje se tiskaju pod okriljem IDDEEA-e, te da počne izdavati entitetske "papire".

Neovisni zastupnik Nebojša Vukanović objavio je fotografiju jednog od mogućih izgleda putovnice koju najavljuje Dodik. Umjesto sadašnje plave, Dodikova putovnica bi trebala imati crvene korice. Na sebi bi imao natpise "putovnica" i "Republika Srpska", ispisane ćirilicom na srpskom jeziku, te na engleskom jeziku. Na sredini bi trebao biti grb s ćiriličnom slovima R i S, koji bi bili obrubljeni natpisom "Republika Srpska", ispisanim ćirilicom i latinicom. Na koricama bi se trebao nalaziti i biometrijski čip.

image

Mogući izgled putovnice

NEBOJšA VUKANOVIć -

Dnevnik.ba

13. listopad 2024 21:42