StoryEditor
srbija

Dejan Dragijević tražio novo saslušanje u slučaju nestale Danke

Piše fena  /  26.06.2024., 10:42h

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je prije točno tri mjeseca u Banjskom polju i za sve ovo vrijeme njezino tijelo nije pronađeno, a slučaj će možda razriješiti saslušanja novih svjedoka, ali i eventualno novo saslušanje jednog od osumnjičenih za djevojčicino ubojstvo, pišu Novosti.rs

Podsjetimo, Danki se trag izgubio 26. ožujka, a 4. travnja policija je uhitila Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), radnike borskog "Vodovoda" zbog sumnje da su dijete, koje je samo izašlo na ulicu, udarili kolima, pa zadavili i bacili tijelo. U istrazi koju vodi Više javno tužiteljstvo u Zaječaru, do sada je ispitano 17 svjedoka, a za 5. srpnja zakazano je saslušanje još troje ljudi.

 Za istragu bi trebalo da bude od većeg značaja to što je jedan od osumnjičenih, Dejan Dragijević, navodno najavio da želi da ga tužilac ponovo ispita, prenosi portal.

On je ranije na saslušanju u tužiteljstvu poslije uhićenja priznao da je njegov kolega Janković službenim autom "fiat panda", u kom je on bio suvozač, udario Danku, a da ju je on osobno unio u vozilo i zadavio rukama. Priznao je i da su tijelo bacili na deponiju na Starobanjskom putu, ali i da ga je on dva dana kasnije premjestio sa svojim bratom i ocem – podsjeća se.

Dragijević je sada, navodno, preko svog odvjetnika tražio da ponovo bude saslušan.

Podsjeća da je međutim Srđan Janković nedavno u tužiteljstvu odlučio da negira svoju umješanost u zločin, iako je u policiji sve priznao.

On je u tužiteljstvu rekao da Danku nije udario kolima i da je nikada nije ni vidio, pa je praktički opovrgao riječi Dragijevića i njegovo priznanje.

U svojstvu svjedoka ranije su ispitani i roditelji Danke Ilić, Ivana i Miloš. Oni su ispričali da je Ivana tog dana s Dankom i sinom došla u svoje rodno mjesto Banjsko polje. Majka je na kratko izgubila kćerku iz vida, jer je sinu iz auta davala vodu. Potom je shvatila da Danke nema, pozvala je muža i krenula je potraga. Oboje su rekli da su vidjeli Jankovića i Dragijevića u kritično vreme u blizini mjesta djetetovog nestanka.

Dnevnik.ba

01. srpanj 2024 19:06