StoryEditor
na crnoj listi

Dačić: Svi se trebaju zapitati u kakvom se stanju nalazi regija kad je Severina glavni problem

Piše fena  /  28.08.2024., 16:53h

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić gostovao je u srijedu na TV Prva gdje se ponovno dotaknuo slučaja Severine koja je u nedjelju zadržana na granici, rekavši kako će biti skinuta s popisa osoba koji nalaže zadržavanje.

Naime, on je prije par dana potvrdio kako su pjevačicu zadržali zbog popisa ‘verbalnih delikata‘.

Ministar unutarnjih poslova Srbije kazao je kako nema nikakvih popisa koji bi nalagali zadržavanje državljana Srbije na granici, već da takav popis postoji samo za strance.

"Ali već danas će ova dva imena s njega biti skinuta. Jedno je Severina i još jedna pjevačica... I sam predsjednik Vučić je rekao da je to glupo pa će biti skinuto”, objasnio je Dačić kako funkcionira procedura na granici.

Po njegovim riječima, popisa je bilo i bit će, a cilj je, kako je kazao, da se država zaštiti i da se ne blati.

Ministar unutarnjih poslova države se u isto vrijeme osvrnuo i na prekršajne postupke u Hrvatskoj.

"U Hrvatskoj slušaš radio u autu i ideš u zatvor, i to nije problem, nisam nigdje vidio da netko od njih vraća Hrvatsku u srednji vijek. (...) Policija će uvijek imati popise osoba kojima je zabranjen ulazak u zemlju ili pojačan nadzor, a ti su razlozi vezani uz kriminal i terorizam", istaknuo je Dačić.

Dodao je i da misli da se svi trebaju zapitati u kakvom se stanju nalazi regija kad je Severina glavni problem.

Severina je za 24sata ranije potvrdila da ju je policija zaustavila prilikom ulaska u Srbiju u nedjelju te nakon nekoliko sati odveli u zgradu policije na razgovor.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 15:27