StoryEditor
izbor Von der Leyen

Ćutahija: Možemo očekivati nastavak zelene politike Europske unije

Piše fena  /  18.07.2024., 18:33h

Politika proširenja Europske unije će ići u istom pravcu, ali pretpostavlja se da će se odluke o tom pitanju malo teže donositi s obzirom na blagi desni zaokret većine koja je izabrala Von der Leyen.

Ovo je danas za Fenu izjavio politički analitičar Haris Ćutahija, komentirajući ponovni izbor Ursule von der Leyen za predsjednicu Europske komisije.

Ursula von der Leyen ponovo je izabrana u četvrtak na sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu s 401 glasom za. Protiv nje je glasalo 284, u skupštini od 720 zastupnika.

Ćutahija kaže da s obzirom da je Ursula von der Leyen izabrana za predsjednicu Europske komisije zahvaljujući europarlamentarcima širokog spektra političke orijentacije i njena su obećanja bila širokog spektra.

- U narednom periodu, možemo očekivati nastavak zelene politike Europske unije što podrazumijeva ambiciozan cilj smanjenja emitiranja stakleničkih plinova, zajedničke obrambene projekte, značajno povećanje sigurnosti granica EU, kao i niz socijalnih mjera unutar EU. Također, određen broj glasova ljevičara je dobila i zbog svog stava o okončanju “krvoprolića u Gazi” - navodi Ćutahija.

Dnevnik.ba

06. rujan 2024 12:03