Bošnjak i regionalna ravnateljica UNESCO: Suradnja za očuvanje i promicanje kulturne baštine u BiHMCPBIH -
StoryEditor

Bošnjak i regionalna ravnateljica UNESCO: Suradnja za očuvanje i promicanje kulturne baštine u BiH

Piše desk  /  14.05.2024., 10:47h

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sastala se u Sarajevu s regionalnom ravnateljicom UNESCO-a za Europu Magdalenom Landry i voditeljem ureda UNESCO-a u Sarajevu Sinišom Šešumom.

To je prvi službeni posjet Bosni i Hercegovini ravnateljice Landry, nakon što je krajem prošle godine preuzela mandat.

Na sastanku je naglašena iznimno dobra suradnja Bosne i Hercegovine s UNESCO-om te važnost zajedničkih projekata u oblastima kulture, znanosti, obrazovanja i sporta.

Posebice je izdvojen uspješan projekt predstavljanja Bosne i Hercegovine na Bijenalu u Veneciji, gdje je privukao veliku pozornost Muzej moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru Projektom ‘‘Mjera mora‘‘, autora akademskog kipara Stjepana Skoke. 

Sugovornici su se dotaknuli i nominacije Vjetrenice za UNESCO Listu svjetske baštine i sevdalinke za UNESCO-ovu Listu svjetske nematerijalne baštine te je iskazano očekivanje da će ta dva dobra dobiti status kakav po značaju za kulturu u BiH imaju.

- Ministrica Bošnjak iskazala je spremnost Bosne i Hercegovine za nastavak i produbljivanje suradnje. Regionalna ravnateljica UNESCO-a za Evropu Magdalena Landry zahvalila je za prijem i izrazila interes za nove zajedničke projekte - saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 12:07