StoryEditor
najava

‘BLAŽ Enology‘ 6. rujna u Međugorju uz 30-tak vinarija i bogat zabavni i gastronomski program

Piše fena  /  30.08.2024., 18:45h

Neno Belan & Fiumens i klapa Sebenico zabavljat će goste ove godine na Eno-gastro zabavnom performansu BLAŽ Enology na kojem će i ovaj put sudjelovati tridesetak vinarija iz Hercegovine te gostujuća vinarija iz Hrvatske.

Ovogodišnji BLAŽ Enology održat će se u petak, 6. rujna, od 18 sati na terenima Sportskog centra u Međugorju, a neki događaji već su održani poput tečaja sommelierstva kojeg je ove godine vodio Dražen Dennis Šunjić, WSET.

I ove godine sudjelovalo je pedesetak polaznika, a diplome prvog stupnja sommelierstva u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru bit će im uručene na Eno-gastro zabavnom performansu BLAŽ Enology.

Na ovaj tečaj posebno su ponosni iz Udruge BLAŽ Enology jer je kroz njega ovih godina prošlo gotovo 400 ljudi koji su željeli znati više o vinima, sljubljivanju vina s hranom, kulturi pijenja vina i drugo, priopćili su organizatori.

Iako su brojna hercegovačka vina nagrađena na prestižnim vinskim festivalima, među njima i na najprestižnijem Decanteru, čak i zlatnim medaljama, hercegovački vinari još ne misli kako su dosegnuli vrhunac u kvaliteti svojih vina, pa se i ove godine organiziraju vinske radionice.

Na njima će Tomo Jakopović razgovarati sa hercegovačkim vinarima te im ponuditi načine na koje mogu dodatno unaprijediti zlato iz svojih podruma.

Uz autohtone hercegovačke sorte blatinu i žilavku vinari će na BLAŽ-u posjetiteljima ponuditi i druga svoja vina, a novost ove godine su i cashless kartice pa će gosti moći i kupiti neka od najboljih hercegovačkih vina.

BLAŽ je, ističu organizatori, zasnovan na konceptu promoviranja Hercegovine kao vinske regije, a nastao je od imena blatine i žilavke.

Glavni pokrovitelji događaju su Vijeće ministara BiH, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, USAID Turizam, Mostar international airport, HT Eronet, Mercedes-Benz Auto Lijanovići doo i Vanjskotrgovinska komora BiH, a sponzori su Općina Čitluk, Delta Security, ProCredit Bank, Croatia osiguranje, Udruga turizma, hotelijera iznajmljivača soba Međugorje, Grande Casa hotel, Vine hotel Cesarica i Sport centar Međugorje.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 17:38