StoryEditor
bihać

Blagdan Velike Gospe proslavljen i u zavaljskoj župi Sv. Franje Asiškoga u Bihaću

Piše fena  /  15.08.2024., 20:59h

Katolici širom svijeta danas obilježavaju blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, koji se tradicionalno slavi i u Zavaljskoj župi Sv. Franje Asiškoga u Bihaću. Misnom slavlju prisustvovali su brojni župljani, uključujući one koji žive u Bihaću, ali i veliki broj onih koji su svoj rodni kraj napustili i sada žive u susjednoj Republici Hrvatskoj te drugim europskim zemljama.

Radost blagdana sa župljanima podijelio je i bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić, koji je prisustvovao svetoj misi. On je iskoristio priliku da razgovara sa župnikom o potrebama i očekivanjima župe od Gradske uprave, ističući važnost međusobne suradnje.

-Mi Bišćani smo zajedno u teškim vremenima, ali i kada se slavi. Iskoristio sam priliku da popričam s našim župnikom o onome što očekuju od Gradske uprave i što mi možemo uraditi za njih. Sretan sam što imamo odličnu suradnju sa svim vjerskim zajednicama na ovom području, što dokazuje da je Bihać otvoren grad u kome ima mjesta za sve njegove građane. Još jednom iskrene čestitke našim sugrađanima katolicima povodom blagdana Velike Gospe - rekao je gradonačelnik Sedić.

Dnevnik.ba

17. rujan 2024 15:43