StoryEditor
kolinda grabar kitarović

Bivša predsjednica posvetila emotivan status popularnom Hrvatu: "Hvala ti što pronosiš čast i ugled Hrvatske. Hrvatska je s tobom i uz tebe!"

Piše desk  /  04.06.2024., 13:12h

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaželjela je dobrodošlicu najtrofejnijem treneru američkog nogometa Billu Bellichicku.

"Dobro došao doma, Bill Belichick! Hrvatska te dočekuje s radošću! Tvoji uspjesi kao najtrofejnijeg trenera američkog nogometa, osobu ogromnog integriteta i sjajnog oca i sina, te predanost svemu što radiš inspiriraju milijune", započela je Grabar-Kitarović.

"Ponosni smo na tebe, kao i na sve hrvatske iseljenike diljem svijeta koji svojim radom i postignućima čine ovaj svijet boljim mjestom, a našu domovinu prepoznatljivom. Hvala ti što pronosiš čast i ugled Hrvatske. Hrvatska je s tobom i uz tebe!", poručila je bivša predsjednica.

Billu Belichicku je premijer Andrej Plenković u ponedjeljak uručio domovnicu u Banskim dvorima. Riječ je o najtrofejnijem NFL trener svih vremena, a sam Bill ima hrvatske korijene te on i njegova obitelj predstavalju treću generaciju Hrvata u SAD-i.

Oduvijek se ponosio hrvatskom zastavom

"Radnu etiku stekao sam od bake i djeda te roditelja. Temelji tih lekcija postavljeni su u Hrvatskoj. Oduvijek sam se ponosio hrvatskom zastavom. Lijepo je biti ovdje, hvala na toploj dobrodošlici i priznanju. Volim Hrvatsku, hvala vam", izjavio je legendarni hrvatsko-američki NFL trener u Banskim dvorima.

Bill je Plenkoviću určio loptu za američki nogomet, najpopularniji sport koji se igra i prati u SAD-u, a kako su kamere snimile, Belichik je Plenkoviću netom prije zajedničkom slikanja pokazao kako loptu treba pravilno držati. Podsjetimo, Belichick je osvojio osam Super Bowla, dva s New York Giantsima i šest s New England Patriotsima.

Dnevnik.ba

03. rujan 2024 06:04