StoryEditor

Biskup Palić udijelio sakrament potvrde samo jednom ali vrijednom krizmaniku u župi Hutovo

Piše desk  /  23.06.2024., 14:43h

Svečano je danas bilo u župi Krista Kralja u Hutovu gdje je u župnoj crkvi biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Petar Palić udijelio sakrament potvrde samo jednom krizmaniku, Nikoli Bogdanu, prenosi RTV Herceg-Bosne.

Odmah na početku homilije biskup Palić je rekao: "Inače svoje obraćanje počinjem sa ‘dragi krizmanici‘, a ovdje moram reći ‘dragi krizmaniče‘, međutim to neka ne obeshrabri ni krizmanika ni ovu malu župnu zajednicu jer i Krist je svoje javno djelovanje započeo s dvojicom, dok nije došao do 72 sljedbenika pa sve do danas".

Na kraju misnog slavlja hutovski župnik je uputio nekoliko riječi zahvale istaknuvši kako je ovo već treći Biskupov posjet župi Hutovo što svjedoči o brizi za ovu malu, ali postojanu župu Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Današnji jedini hutovski krizmanik a Nikola Bogdan je četvrto, najmlađe dijete Božidara i Ružice Bogdan iz Hutova, a za krizmanog kuma je odabrao Dragana Jurkovića, načelnika općine Neum.

Hutovski župni zbor je i danas nastupio u punom sastavu i tako, uz pratnju i ostalih vjernika koji su napunili župnu crkvu, potvrdio da ova župna zajednica, koja je prije nedavno obilježila 50 godina postojanja, i dalje živi i svjedoči svoju katolički vjeru. 

Dnevnik.ba

23. lipanj 2024 14:44