StoryEditor
Njemačka

PONOVNO NJEMAČKA: S mačetom došao do policijske postaje, vikao "Alahu Akbar" i kako želi ubiti policajce

Piše desk  /  06.09.2024., 18:43h

Istražitelji su priopćili kako vjeruju da je muškarac imao ekstremističke motive.

Muškarac naoružan mačetom savladan je i uhićen nakon što je prijetio ubojstvom policajcima u policijskoj postaji u zapadnoj Njemačkoj. Istražitelji su priopćili kako vjeruju da je muškarac imao ekstremističke motive.

29-godišnji albanski državljanin stigao je do policijske postaje u gradiću Linzu na Rajni, između Koblenza i Bonna, noćas oko 2:40. Tužitelji su rekli kako je više puta uzviknuo "Alahu Akbar", govoreći da želi ubiti policajce, prenosi Index.hr.

 

Na mjesto događaja stigli specijalci

Policijski službenici koji su bili na straži zaključali su vrata policijske postaje i ulaz u unutarnje dvorište. Osumnjičenik ih je pokušao otvoriti, ali nije uspio, naveli su tužitelji. 

Na mjesto događaja pozvani su specijalci koji su savladali muškarca upotrebom elektrošokera. Istražitelji koji su pretražili stan osumnjičenog pronašli su na zidu nacrtanu zastavu Islamske države, prenosi Associated Press.

Posljednjih dana u Njemačkoj se dogodio niz incidenata za koje se pretpostavlja da su povezani s islamistima. Prije dva tjedna je ekstremist iz Sirije ubio troje ljudi u Solingenu, a jučer je radikalizirani muškarac ubijen u razmjeni vatre s policijom u blizini izraelskog konzulata u Münchenu.

Dnevnik.ba

06. rujan 2024 18:47