StoryEditor
Potpredsjednik Vlade RH

Anušić: Dužnost pomaganja Hrvatima u BiH moramo imati usađenu u sebi

Piše desk  /  03.06.2024., 22:24h

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić poručio je u ponedjeljak u Osijeku da će nastaviti raditi na političkoj, ekonomskoj i svakoj drugoj pomoći Hrvatima izvan granica Hrvatske, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Vojvodini i Crnoj Gori.

"To je naš narod i moramo tu dužnost pomaganja imati usađenu u sebi“, rekao je Anušić na sastanku Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije na kojem je nazočio kao počasni član Upravnog vijeća, potvrdivši da je i Osječko-baranjska županija spremna nastaviti produbljivati tu suradnju, prenosi RTV Herceg Bosne.

Naglasio je da će naglasak staviti na razvojne projekte, odnosno na projekte koji će davati dodanu vrijednost Hrvatima izvan Hrvatske, pa tako i Hrvatima koji žive u BiH, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije bavi se humanitarnim aktivnostima koje su usmjerene na dobrobit starijih osoba, djece i mladih te projektima u Hrvatskoj i Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Osnovana je u veljači 2020. godine sa sjedištem u Vukovaru.

Uz ministra Anušića, sastanku je nazočio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić sa suradnicima i vrhbosanski nadbiskup i metropolit mons. Tomo Vukšić.

Dnevnik.ba

 

03. rujan 2024 22:16