StoryEditor
trener borca

Žižović: "Klub nastavlja dalje da raste. Nadam se da će naredne generacije ove naše rezultate stići i prestići"

Piše desk  /  30.08.2024., 10:50h

Trener Borca Mladen Žižović nakon nesretne penal serije protiv Ferencvaroša poručio je da je zadovoljan igrom svoje ekipe.

Naglasio je da se vide pomaci u ekipi te koliko je igračima porastao apetit nakon što je osigurana grupna faza Lige konferencija. Istakao je ipak nezadovoljstvo jer se bilo na korak od Lige Europe.

- Ne bih rekao da smo izgubili zbog neiskustva. Rekao bih da su penali lutrija, koja je jednostvano ovog puta otišla u stranu Ferencvaroša. Ne vjerujem da su njihovi igrači neiskusni u penalima pa da prođu. Mislim da smo večeras bili ravnopravni u nekim segmentima i bolji, kontrolirali utakmicu, imali vodstvo i mislim da smo zalužili pobjedu. Šteta, mi smo u jednom mentalnom stanju gdje nismo zadovoljni, a plasirali smo se u Konferencijsku ligu. Ljestvica je visoko podignuta i ja moram česitati svima na fenomenalnoj utakmici, fenomenalnom navijanju. Za još ljepšu noć falilo je malo, mi nastavljamo da radimo i okrećemo se prvenstvu - poručio je Žižović.

Istaknuo je da sada mnogi postavljaju pitanje kako je moguće da jedna ekipa iz BiH bude ravnopravna s prvakom Mađarske, koji je igrao i grupne faze Lige prvaka.

- Klub nastavlja dalje da raste. Nadam se da će naredne generacije ove naše rezultate stići i prestići s obzirom da klub treba da raste i napreduje u svakom segmentu - zaključio je.

Žrijeb za Konferencijsku ligu bit će održan od 14.30 sati.

Dnevnik.ba

16. rujan 2024 15:36