StoryEditor
konferencijska liga

Velika pobjeda Zrinjskog u Ljubljani: Plemići su u trećem pretkolu Konferencijske lige

Piše T.R.  /  01.08.2024., 19:27h

Nogometaši Zrinjskog odigrali su još jednu europsku utakmicu za pamćenje. Plemići su u Ljubljani svladali Bravo s 3:1 i plasirali se treće pretkolo Konferencijske lige.

Istina, Zrinjski je bio favorit u ovom dvomeču sa Slovencima, ali trebalo je smoći snage i vratiti se nakon šokantnog poraza u Mostaru (0:1) tjedan dana prije.

Utakmica u prijestolnici Slovenije odigrana je u teškim uvjetima na kišom natopljenom travnjaku, ali momčad iz Mostara sjajno otvara susret i vodi u 16. minuti.

Posavec je ubacio s lijeve strane, a Mulahusejnović s 13 metara sjajno pogađa za vodstvo Zrinjskog od 1:0.

No, slavlje Mostaraca nije dugo potrajalo jer je svega pet minuta kasnije Tučić poravnava na 1:1.

Imao je Zrinjski par dobrih prilika da do poluvremena stigne do novog vodstva, ali promjene rezultata ipak nije bilo.

U drugom poluvremenu obje momčadi su opreznije krenule i prvu priliku smo čekali do 63. minute kada Poplatnik ima situaciju jedan na jedan s Marićem, ali promašuje zicer i ne dovodi domaćine do preokreta.

Zato je kazna uslijedila u 67. minuti kada legenda Zrinjskog, Slobodan Jakovljević zakucava loptu u mrežu za novo vodstvo Plemića.

U tim trenucima rezultat dvomeča je bio neriješen (2:2), a da meč ne bi otišao u produžetke pobrinuo se Frano Mlinar koji postiže sjajan pogodak iz slobodnjaka za 3:1!

Do kraja je taj rezultat ostao na semaforu i Zrinjski se plasirao u trećem pretkolu, gdje ga čeka duel sa poraženim iz dvomeča Panathinaikosa i Botev Plovdiva.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 02:26