StoryEditor
olimpijske igre

U velikoj drami Hrvatska svladala Grčku i prošla u četvrtfinale

Piše desk  /  03.08.2024., 13:45h

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Grčku 14:13 u susretu četvrtog kola skupine A olimpijskog turnira i tako izborila četvrtfinale. Hrvatska će znati s koje pozicije ide u nokaut-fazu nakon zadnjeg kola u ponedjeljak, a tada će od 18:30 igrati zadnji susret po skupinama protiv reprezentacije SAD-a.

Hrvatska je bolje ušla u susret, povela je 3:1, no Grci su zabili čak četiri gola u nizu za vodstvo 5:3. Hrvatska je početkom treće četvrtine izjednačila (5:5), a potom u završnici tog perioda igre i povela s 11:9.

U posljednjoj četvrtini Grčka je izjednačila na 12:12, no Hrvatska je s dva gola Harkova dvije minute prija kraja povela s 14:12. Grci su smanjili, a nakon što nismo realizirali igrača više, imali su zadnjih 10 sekundi za remi, ali su izgubili loptu. Hrvatsku su do pobjede predvodili Konstantin Harkov s četiri i Jerko Marinić Kragić te Loren Fatović s po tri gola, dok je Toni Popadić imao devet obrana.

U grčkim redovima petorica igrača su zabila po dva gola. Kasnije se iz ove skupine sastaju Crna Gora i SAD te Italija i Rumunjska. Hrvatska je ovom pobjedom preuzela vodstvo na ljestvici s devet bodova.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
11. rujan 2024 21:38