StoryEditor
dinamo treneri

Tko preuzima Dinamo nakon Čačića? Tri imena se izdvajaju

Piše T.R.  /  21.04.2022., 15:33h
Poraz od Hajduka na Poljudu koštao je otkaza Dinamovog trenera Željka Kopića i prvak Hrvatske je na njegovo mjesto postavio Antu Čačića kao privremeno rješenje.

Poraz od Hajduka dodatno je zakomplicirao borbu za naslov 1. HNL kojeg je Dinamo u prethodnim godinama obično u ovo vrijeme već osigurao, ali sada bježi Osijeku samo dva boda, a Hajduku četiri.

Modre će u preostalih pet kola voditi bivši izbornik Vatrenih Ante Čačić, a čelnici zagrebačkog kluba se već bacaju u potragu za trenerom za sljedeću sezonu

U medijima se nekoliko imena spominje za klupu Modrih, a izdvajaju se tri: trener mostarskog Zrinjskog, izbornik Slovenije i trener Rijeke.

Sergej Jakirović ove je sezone ostvario nezapamćen uspjeh u Premijer ligi BiH gdje je s Plemićima pomeo konkurenciju i osvojio naslov prvaka.

Nije tajna da je Jakirović velika želja Dinama i već se ove zime uveliko pričalo da preuzima Modre, ali ostao je u Zrinjskom i naravno nije pogriješio. Ugovor s najuspješnijim bh. klubom ga veže do ljeta 2024. godine, ali Zrinjski je poznat kao klub koji ne radi probleme onima koji žele otići. No, ugovor još traje i treba se naći zajednički jezik između Mostarca i Zagrepčana.

Drugi favorit za klupu Dinama je Matjaž Kek. Slovenski trener dobro je poznat hrvatskoj javnosti budući da je trenirao Rijeku pet sezona. Njemu je jedinom uspjelo da prekine vladavinu Dinama na tronu HNL-a i okiti se naslovom prvak 2017. godine. 

Slovenac se prije dvije godine povezivao s Dinamom, ali tada nisu našli zajednički jezik te je ostao izbornik Slovenije, a tu funkciju obnaša i danas.

Po Hercegovini se prije mjesec i pol proširila priča da su čuli Zdravka Mamića kako prijateljima govori da je sve dogovoreno s Kekom, ali bivši čovjek Dinama nikada nije potvrdio ovo te se vjerojatno radi o običnom traču. No, nikad se ne zna.

Kek sa Slovenijom početkom lipnja igra utakmice Lige Nacija sa Švedskom i Srbijom i mala je šansa da napusti reprezentaciju. Ali ako te utakmice prođu loše, a Dinamo bude još uvijek tražio trenera za sljedeću sezonu, Slovenac bi vjerojatno bio prvi izbor.

Od ostalih imena koja se po medijima provlače za novog trenera Dinama je i Goran Tomić. Odradio je sjajan posao s Rijekom i bio u borbi za titulu, ali u posljednjoj četvrtini prvenstva uslijedili su loši rezultati i Riječani su sada velikih 11 bodova iza vodećeg.

Po hrvatskim medijima su sve veće glasine da Tomić odlazi s Rujevice i kao novo odredište se spominje i Maksimir. No, veća je šansa da će Tomić, ako uistinu napusti Rijeku, otići na bliski ili daleki istok gdje se trebao zaputiti i prije. Na početku 2021. imao je dogovoren odlazak u kineski Guangzhou City, međutim, posao je na kraju propao zbog strogih, kineskih korona-protokola i Tomić se ubrzo odlučio za dolazak u Rijeku.

Dnevnik.ba

01. listopad 2024 12:44