StoryEditor
transferi

Stvara li se nova jaka Barcelona: Laporta kaže da imaju novaca za Nicu Williamsa

Piše desk  /  08.07.2024., 12:23h

Nico Williams (21) jedan je od najboljih igrača španjolske reprezentacije na Europskom prvenstvu. Sjajni krilni napadač briljira tijekom cijelog turnira, a sutra će protiv Francuske sa svojim suigračima tražiti put do finala turnira u Njemačkoj. Nico igra sjajno po lijevoj strani, dok na desnoj jednako toliko dobro igra i Lamine Yamal (16) iz Barcelone.

Barcelonini fanovi maštaju o dolasku Williamsa, koji je nedavno potpisao novi ugovor s Athletic Bilbaom. Williams je posljednjih tjedana izjavljivao kako je sretan u Bilbau te da ne namjerava napustiti klub. Ugovor s Baskima mu traje do konca lipnja 2017. godine, no sada se u priču službeno uključila i Barcelona.

Laporta najavio transfer

Predsjednik Joan Laporta spreman je odmah isplatiti Bilbau izlaznu klauzulu od 58 milijuna eura. "Financijski smo spremni na transfer Nica Williamsa. To je rezultat rada posljednjih godina kojim smo došli do ove točke. Možemo ostvariti ovaj transfer. Jako mi se sviđa Nico, ali sportski direktor Deco i trener Hansi Flick odlučuju", rekao je za Catalunya Radio.

Williams prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura. Proizvod je Athleticove škole nogometa, a za reprezentaciju u 18 nastupa ima tri gola. Za Athletic u 122 nastupa ima 22 gola i 26 asistencija, a sposoban je igrati na obje krilne pozicije. S klubom je osvojio španjolski kup prošle sezone.

Dnevnik.ba

04. rujan 2024 06:05