StoryEditor
australija

Srpski mediji: Novak Đoković je u pritvoru, nitko ne može do njega

Piše desk  /  05.01.2022., 18:14h
Nakon što su australske vlasti zadržale Novaka Đokovića u zračnoj luci zbog navodno nepravilno popunjenog zahtjeva za ulaznu vizu, reagirali su neki iz svijeta tenisa, dok je njegov otac rekao da "ne može do svog sina"

Đokoviću je odobreno medicinsko izuzeće oko cijepljenja, nije službeno potvrđeno po kojoj osnovi, špekuliralo se ili o njegovoj rijetkoj bolesti celijakiji ili o tome što je prebolio koronu u proteklih šest mjeseci, čime mu je omogućeno da i necijepljen nastupi na prvom Grand Slamu sezone, no u zračnoj luci je prvi tenisač svijeta - završio u pritvoru!

- Samo da budemo jasni. Dva medicinska tijela odobrila su Đokovićevo izuzeće, a političari su ga zaustavili. Australija ne zaslužuje Grand Slam, napisao je referirajući se na to američki tenisač Tennys Sandgren.

- Novak je smještan u posebnoj sobi u zračnoj luci u Melbourneu i nitko ne može do njega, rekao je Novakov otac Srđan u izjavi za B92. 

Novinar Timesa Stuart Fraser objavio je da vlasti australske države Victorije odbijaju izdati Novaku vizum što je putem Twitter profila potvrdila i ministrica sporta Victorije Jaala Pulford.  

"Savezna vlada pitala nas je hoćemo li podržati zahtjev za Đokovićevu vizu i ulazak u Australiju. Nećemo mu pružiti individualnu podršku za osiguravanje vize i sudjelovanje na Australian Openu 2022. "Uvijek smo bili jasni oko dvije stvari: Odobrenje viza u nadležnosti je savezne vlade, a medicinska izuzeća u nadležnosti doktora."

Dnevnik.ba

07. rujan 2024 15:12