StoryEditor
srbija

Srbija svojim sportašima daje 200.000 eura za svaku zlatnu medalju na OI

Piše desk  /  22.07.2024., 13:40h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje od sportaša Srbije da donesu sa Olimpijskih igara u Parizu najmanje 10 medalja i poručio da će za svako osvojeno zlato uslijediti nagrada od 200.000 eura.

Olimpijske igre počinju 26. srpnja i trajaće do 11. kolovoza, a srbijanski sportaši će pokušati da nadmaše rezultat iz Tokija, gdje su skupili devet medalja.

Oni s najsjajnijim odličjem, ako ih bude, bit će itekako nagrađeni za to.

"Za svaku nagradu, kao što znate, dan nakon što osvojite medalju, mi svoje obaveze izvršavamo. Te obaveze više nisu male, za zlatnu medalju 200.000 eura, samo nekoliko zemalja je ispred naše zemlje u cijelom svijetu. Time smo vam samo željeli pokazati koliko je to za nas važno", poručio je predsjednik Srbije uoči odlaska članova srbijanskog tima u Pariz.

Dodao je da iako se nada velikom broju medalja, najvažnije je da se svi srbijanski sportaši bore za svoju zemlju.

"Mi se nadamo najvećoj žetvi medalja do sad, a to je da donesemo dvocifreni broj medalja. A da donesemo jednu ili dvije ili nijednu mi ćemo vas voljeti, poštovati i pozdraviti jer znamo da ste se borili i da ste dali sve od sebe za svoju zemlju, za naš narod", zaključio je Vučić.

Srbiju će na Olimpijskim igrama predstavljat će čak 112 natjecatelja.

Osim individualnih sportova u kojima se natječu, Srbiju će predstavljati i šest reprezentacija. U pitanju su muška i ženska košarkaška reprezentacija, muška i ženska odbojkaška reprezentacija, muška vaterpolo reprezentacija i muška reprezentacija u basketu 3x3. Također, tu su i dva tima u kajaškom četvercu.

Dnevnik.ba

03. rujan 2024 18:20