StoryEditor
liga nacija

Škotska u velikim problemima pred utakmicu s Hrvatskom. Ozlijeđeno joj čak 12 igrača

Piše desk  /  10.10.2024., 14:44h

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom, koja nakon Europskog prvenstva igra u novom ruhu i formaciji, novi su izazovi. Momčad izbornika Zlatka Dalića u subotu 12. listopada igrat će protiv Škotske na Maksimiru, dok je u utorak 15. listopada čeka gostovanje u Poljskoj. Hrvatska je natjecanje u Ligi nacija otvorila porazom u Portugalu (2:1), nakon čega je u Osijeku savladala Poljsku (1:0).

No škotski izbornik Steve Clark se uoči susreta s Hrvatskom našao u dosad neviđenim problemima. Naime, zbog ozljeda ne može računati na čak 12 igrača koji su inače u krugu reprezentacije, a nedavno je saznao za još jedan velik udarac. Naime, ozlijedio se prvi izbor za golmana Angus Gunn koji brani u Norwichu, pa će na Maksimir na gol vjerojatno stati 41-godišnji Craig Gordon iz Heartsa.

Teški dani za Škotsku

Škotska se nalazi na dnu skupine s nula bodova nakon poraza od Poljske (2:3) i Portugala (2:1) u prva dva kola. Uz to, izbornik Steve Clark ima problema s ozljedama u trenutku kad je reprezentativni sastav na jednoj pobjedi u zadnjih 14 utakmica.

Preciznije, Škotska je posljednju pobjedu upisala 3. lipnja u prijateljskoj utakmici s Gibraltarom (2:0), dok je u službenoj utakmici posljednji put slavila u rujnu 2023., kada je nadigrala Cipar (0:3) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Škotska je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u grupnoj fazi izgubila od domaćina Njemačke (5:1) i Mađarske (0:1) te remizirala sa Švicarskom (1:1). Daily Mail piše da je time splasnuo entuzijazam uoči turnira, dok bi novim porazima postale upitne pozicije trenerskog stožera reprezentacije.

Dnevnik.ba

15. listopad 2024 20:26