StoryEditor

Sigurdsson objavio popis rukometaša: Na OI vodi samo dva krila

Piše desk  /  07.07.2024., 12:50h

Nakon 13 dana priprema i uvjerljive pobjede protiv Egipta izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu. Na listu pričuva uvrštena su četiri igrača: vratar Filip Ivić, lijevi vanjski Marko Mamić, desni vanjski Mateo Maraš i srednji vanjski Ivano Pavlović, piše HRS.

U zapisnik za utakmice Olimpijskih igara može se prijaviti samo 14 igrača. Tako će trojica od tih 17, koji su na završnom popisu u Parizu, biti u pričuvi ako se netko ozlijedi. To su dva krila Marin Jelinić i Filip Glavaš te vratar Sandro Meštrić. Izbornik je odlučio igrati samo s po jednim krilom - na lijevoj i na desnoj strani, kao što su to napravile i neke druge reprezentacije s obzirom na manji broj igrača u zapisniku. 

Drugi dio priprema obavit će se u Opatiji od 11. do 22. srpnja. U tom razdoblju reprezentacija će na dva dana otputovati do Chartresa na još jedan prijateljski susret s domaćinom Olimpijskih igara i braniteljem naslova iz Tokija Francuskom. Taj je susret na rasporedu 17. srpnja u 18 sati. Nakon toga ekipa se vraća u Opatiju. 

Uskoro započinju Igre

Prije puta u Pariz ekipa će imati još samo jedan trening, i to 23. srpnja. U grad domaćina Olimpijskih igra hrvatska reprezentacija leti 24. srpnja 2024. godine. Prvi susret na rasporedu je 27. srpnja protiv Japana. Nakon toga svaka dva dana slijede Slovenija, Njemačka, Švedska i na kraju natjecanja u skupini Španjolska. Važno je znati da četiri najbolje reprezentacije iz svake od dvije skupine s po šest reprezentacija stječu pravo nastupa u četvrtfinalu.

Popis:

MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB

DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE

SANDRO MEŠTRIĆ – INDUSRIA KIELCE

MARIN JELINIĆ – OTP PICK SZEGED

LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK

MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

FILIP GLAVAŠ – RK ZAGREB

ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK

JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GOPPINGEN

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

LUKA CINDRIĆ – CS DINAMO BUCURESTI

IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN

LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB

VERON NAČINOVIĆ – HB MONTPELLIER

NIKOLA GRAHOVAC – HBW BALINGEN – WEILSTETTEN

MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

Stručni stožer:

DAGUR SIGURDSSON, IZBORNIK

DENIS ŠPOLJARIĆ, TRENER

VALTER MATOŠEVIĆ, TRENER VRATARA

ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT

JOSIP REŽIĆ, FIZIOTERAPEUT

DOMAGOJ GAJSKI, LIJEČNIK

IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER

ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

Dnevnik.ba

07. rujan 2024 05:25