StoryEditor
hrvatski košarkaš

Šarić potpisao za Denver: "Doveden je zbog svoje svestranosti, iskustva i vrhunskog košarkaškog IQ-a"

Piše desk  /  07.07.2024., 11:30h

Dario Šarić u subotu je dobio dvije dobre vijesti. Prvo je s reprezentacijom pobijedio Dominikansku Republiku i osigurao finale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre da bi mu nešto nakon ponoći stigla vijest o preseljenju u novi klub.

Šarić, koji je do sad igrao za Golden State Warriorse, seli u Denver Nuggetse u kojima ga čeka srpski košarkaš Nikola Jokić te poznata imena poput Aarona Gordona i Jamala Murraya.

Kako navodi u NBA ligu dobro upućeni Adrian Wojnarowski Šarić se kao slobodan igrač selu u Denver s kojim je potpisao ugovor na dvije godine u kojima će zaraditi 10.6 milijuna dolara. Šarić će tako imati i mogućnost sam odlučiti hoće li nakon prve godine produžiti suradnju ili potražiti sreću u nekoj drugoj sredini.

"Šarić u Nuggetse dolazi s prilikom da igra važnu ulogu uz i iza Nikole Jokića. Generalni menadžer Nuggetsa Calvin Booth tražio je Šarića da ojača klupu Nuggetsa svojom svestranošću, iskustvom i vrhunskim košarkaškim IQ-om", piše ESPN.

Skoncentriran na reprezentaciju

Šibenčanin je u prošloj sezoni nosio dres Golden Sate Warriorsa i u prosjeku bilježio osam poena, 4.4 skoka i 2.2 asistencije. U NBA karijeri još je igrao za Oklahomu, Phoenix, Minnesotu i Philadelphiju.

Sesar najavio Grčku, a onda je na scenu stao kapetan: Poruka Darija Šarića oduševila navijače

Podsjetimo, Šarić se trenutno nalazi u Pireju gdje kao kapetan predsvodi hrvatsku košarkašku reprezentaciju u napadu na kvalifikacije na Olimpijske igre u Parizu koje počinju 26. srpnja. Do Pariza nas dijeli samo utakmica protiv Grčke koja je na rasporedu u nedjelju u 20 sati. 

Dnevnik.ba

04. rujan 2024 06:15