StoryEditor

S ovim sastavom bi Dalić trebao napasti Talijane: Promjene na krilnim pozicijama

Piše desk  /  24.06.2024., 10:51h

S tek jednim bodom iz prve dvije utakmice, Vatreni strepe za prolazak skupine B na Euru u Njemačkoj. U 3. kolu Hrvatska protiv Italije traži pobjedu s kojom bi prošla u osminu finala. Utakmica je na rasporedu od 21 sat u Leipzigu.

Vatreni su na rubu ispadanja, ali pobjedom bi se riješili svih muka i moguće čak kao drugoplasirani prošli dalje. Najvažnije je ipak da se prođe, makar kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, prenosi Gol.hr.

Italija u osam susreta nikad u povijesti pobijedila Hrvatsku, no bilo bi naivno ući u susret s mišlju kako se radi o našoj mušteriji. Talijani su aktualni europski prvaci te imaju energičnu momčad željnu novog dokazivanja.

U momčadi Zlatka Dalića pak je vrijeme za neke promjene u udarnom sastavu. I protiv Albanije je bio vidljiv nedostatak energije i mlade krvi. Vidjet ćemo za što će se izbornik odlučiti, ali protiv Talijana doslovno više nema mjesta za ikakve kalkulacije.

Sigurno neće biti Domagoja Vide koji se ozlijedio na treningu, no zato su svi ostali igrači na raspolaganju Daliću koji jako poštuje talijanskog izbornika:

"Cijenim Spallettija i njegove rezultate. Talijani su najpoznatiji po taktici, a pogotovo u onom u čemu su najbolji - to je obrana, njima je bod dovoljan. Moramo biti strpljivi, da ne padnemo na provokacije i upadnemo u probleme. Sve je moguće, to je nogomet, ali mi moramo biti spremni."

Nagađa se kako bi Vatreni mogli istrčati u sastavu u kojem još nikad nisu. U dobro poznatoj formaciji 4-3-3 Dalić bi trebao rasporediti sljedeću jedanaestorku:

Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Mario Pašalić, Kramarić, Sučić

Talijanima je dovoljan čak i bod za plasman u osminu finala, no Luciano Spalletti tvrdi da idu po pobjedu s nekoliko promjena u sastavu:

"Nešto ćemo mijenjati jer ćemo trebati kontinuitet, sigurnost, pouzdanost… Ne smijemo dati priliku protivniku da iskoristi situaciju. Bit ćemo možda manje lijepi, ali puno solidniji nego protiv Španjolske. Naravno želimo kontrolirati sredinu, ne želimo vidjeti loptu u našem šesnaestercu jer oni imaju igrače koji mogu podvaliti loptu, a i koji znaju zabiti. Mogu biti opasni i to trebamo spriječiti."

Dnevnik.ba

05. rujan 2024 22:44