StoryEditor

Ronaldo stigao do 130. gola za Portugal: "Nemam puno vremena, uživam u svakoj utakmici"

Piše desk  /  12.06.2024., 10:04h

Legendarni Cristiano Ronaldo dvaput je pogađao suparničku mrežu u pobjedi Portugala 3:0 protiv Irske u zadnjem pripremnom susretu uoči Eura.

Time je dodatno popravio svoj rekord po broju pogodaka za nacionalnu selekciju, sada ih ima 130, i to u također rekordnih 207 nastupa. Ujedno je time došao i do 895 golova ukupno u karijeri.

Prvi gol Irskoj učinio je Ronalda prvim nogometašem u povijesti koji je postigao pogotke za reprezentaciju kroz 21 godinu. Prvi je zabio Grčkoj na Euru 2004. godine, koje mu je bilo prvo Europsko prvenstvo u karijeri. U Njemačkoj će mu biti šesto.

- Znam da mi nije ostalo puno godina u nogometu. Svaka godina mi je dar. Sama činjenica da igram nakon 35. godine je već dar, a meni je 39 godina i zato se svake godine trudim uživati. Važno je biti fizički i mentalno u dobrom stanju kako bih pomogao momčadi. I kao što znate, doživotno sam zaljubljen u nacionalnu momčad, u njoj sam 20 godina i samo želim nastaviti. Što se tiče Eura, volim nogomet, zato je svaka utakmica za mene posebna. Zamišljam ponos koji ću osjetiti kada u Njemačkoj budem igrao za Portugal. To je san, kao kada sam imao 20 godina, izjavio je legandrani nogometaš za portugalske medije.

Dnevnik.ba

31. kolovoz 2024 01:19