StoryEditor

Regionalni mediji bruje o neviđenoj blamaži Veleža i primanju pet komada od andorskog kluba

Piše desk  /  19.07.2024., 10:13h

Fudbalski klub Velež doživio je težak poraz ju Andori, pošto je izgubio sa 5:1 od Inter Escaldesa i tako se oprostio od Europe već u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Velež je slavio kada mu je žrijeb donio za rivala ekipu iz Andore, ali ispostavilo se da su često osporavani Andorci zapravo prejaki za četvrtu najbolju ekipu u BiH, prenosi SportSport.ba.

Nakon što je prvi meč na Grbavici završen rezultatom 1:1, u drugoj utakmici Inter Escaldes utrčao je čak pet komada gostima iz Mostara, a jedan gol Oreča bio je Rođenima tek za utjehu.

Doživjeli su jedno od najvećih poniženja u klupskoj povijesti. Bilo je i težih poraza, ali ovaj od ekipe iz Andore je ipak nešto posebno. O blamaži Mostaraca pisali su i mediji u regiji.

"Neviđena blamaža kluba iz BiH u Europi! Primili pet komada od Intera, ali od onog iz Andore...", naslov je hrvatskog portala 24sata.hr.

Index.hr donosi sličan naslov: "Velež primio pet komada u Andori pa ispao iz Europe". U tom tekstu hrvatksi medij navodi da se "BiH predstavniku se dogodila jedna od najvećih blamaža u povijesti, kao i kompletnom tamošnjem nogometu".

Telegram.hr: "BiH predstavnik doživio jednu od najvećih blamaža u klupskoj povijesti. Deklasirao ga je andorski klub".

"Inter prema Transfermarktu vrijedi 3,62 milijuna eura, a trećeplasirani klub prošlosezonskog BiH prvenstva prema istoj stranici vrijedi 5,8 milijuna eura. Velež je prije dvije godine također doživio blamažu. Tada je u istom ovom natjecanju ispao u prvome pretkolu od malteškog Hamrun Spartansa", između ostalog stoji u tekstu hrvatskog portala.

Nova.rs navodi "Bruka velikana bivše Jugoslavije", dok srpski Telegraf tvrdi da se radi o ponajvećoj bruki slavnog Veleža iz Mostara. "Anonimni klub iz Andore ih dobio sa 5:1 i izbacio iz Europe!", piše Telegraf.

Poznati B92 donosi naslov: "Nezapamćena sramota – Velež ispao iz Europe od predstavnika Andore". Dnevnik.hr također je čitatelje obavijestio o blamaži Rođenih. U naslovu stoji: "Debakl BiH velikana u 1. pretkolu Konferencijske lige: Pukla petarda u Andori!"

Naslovi regionalnih medija nisu nimalo ugodni za sve one kojima je Velež u srcu i ovaj poraz zaista boli i neće ga biti lako zaboraviti. A već su svi bili spremni za nove velike okršaje sa slavnim AEK-om, ali će tu čast da se sastane s Grcima ovaj put imati mala andorska ekipa.

Bit će još govora o katastrofi Veleža, a posebne kritike trpi novi šef stručnog stožera Damir Čanadi, koji je ekipu nedavno preuzeo, nakon iznenadnog odlaska Deana Klafurića u Srbiju.

Dnevnik.ba

08. rujan 2024 02:03