StoryEditor

Realovo osvajanje Lige prvaka obradovalo navijače Borca i Dinama

Piše desk  /  02.06.2024., 12:52h

Nogometaši Real Madrida postali su novi prvaci Europe nakon što su s u finalu Lige prvaka na Wembleyju svladali ekipu Borussije Dortmund rezultatom 2:0, a takav rasplet obradovao je i banjalučki Borac kao i zagrebački Dinamo.

Naime, trijumf Kraljeva znači da će Borac biti nositelj u prvom pretkolu kvalifikacija Lige prvaka, a tim povodom navijači banjalučkog kluba istakli su zahvalnost Kraljevima.

Na pasareli na zapadnom tranzitu u Banjoj Luci nekoliko minuta poslije finala Lige prvaka ispisan je grafit "H(v)ala Madrid", kao zahvalnica, te jasna asocijacija na slogan navijača i himnu Real Madrida koja nosi naziv "Hala Madrid", prenosi Mondo.ba.

Na isti način, stigle su odlične vijesti i za zagrebački Dinamo.

Naime, mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka za narednu sezonu, a koje popunjava osvajač natjecanja u prošloj, ostalo je upražnjeno, a prema pravilima UEFA-e, došlo je do promjena u kvalifikacijama.

Tako je Shakhtar iz Donjecka dobio mjesto u grupnoj fazi, Dinamo iz Zagreba će krenuti natjecanje iz play-offa, dok su Ferencvaroš i Qarabag prebačeni u drugu rundu.

Žrijeb prvog kola kvalifikacija obavit će se 18. srpnja u Nyonu, a samo dan kasnije, održat će se i žrijeb drugog pretkola.

Dnevnik.ba

13. listopad 2024 14:21