StoryEditor
prijateljski susret

Poraz nogometaša BiH u Engleskoj

Piše desk  /  04.06.2024., 07:56h

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Newcastleu u prijateljskoj utakmici poražena od selekcije Engleske s 3:0.

Podmlađena reprezentacija BiH, predvođena novim izbornikom Sergejom Barbarezom te u potpuno izmijenjenom sastavu bez većine igrača koji su bili nositelji igre u dosadašnjem periodu, nije uspjela izboriti pozitivan rezultat u prvom meču protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija koja se nalazi u završnoj fazi priprema za Europsko prvenstvo.

Nogometaši BiH držali su se dobro prvo poluvrijeme koje je završeno bez golova uz nekoliko prilika Engleza te dvije polušanse za bh. tim. Ipak, Englezi koji su također igrali u izmijenjenom sastavu, u nastavku su okrunili bolju igru sa tri gola u mreži Nikole Vasilja.

Domaći su poveli u 58. minuti golom iz jedanaesetrca. Tahirović je u šesnaestercu povlačio Konsu za dres, a sudac je nakon pregleda VAR-a pokazao na bijelu točku. Realizator najstrožije kazne bio je Palmer.

U finišu meča Engleska je postigla još dva gola. U 85. minuti Grealish je pronašao usamljenog Alexander-Arnolda na desnoj strani u šesnaestercu, odakle je igrač Liverpoola volej udarcem pogodio za 2:0, a konačan rezultat postavio je Kane u 89. minuti kada se dobro snašao u gužvi u petercu i uz mnogo sreće poslao loptu u gol.

Reprezentacija BiH naredni prijateljski meč igra u nedjelju u Empoliji protiv Italije.

Dnevnik.ba

08. rujan 2024 02:04