StoryEditor

Novi problemi za Dalića: Otpao i Lovro Majer, mijenja ga igrač koji dvije i pol godine nije igrao za Hrvatsku

Piše desk  /  02.09.2024., 14:06h

Lovro Majer najnoviji je reprezentativac Hrvatske koji je otpao za utakmice Lige nacija u rujnu, koje Hrvatska igra 5.9. protiv Portugala te tri dana kasnije protiv Poljske. Majer (26) ne može igrati zbog ozljede gležnja desne noge. To je novi veliki udarac za Hrvatsku jer je Majer jedan od ključnih igrača momčadi koja se obnavlja nakon Eura, a sezonu je otvorio sjajno, s dva gola protiv Bayerna. No, zatim se ozlijedio u drugom kolu protiv Kiela.

Umjesto veznjaka Wolfsburga, izbornik Dalić pozvao je njegovog vršnjaka Nikolu Moru iz Bologne. On ima samo jedan nastup za Hrvatsku, prije dvije i pol godine u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske. Dalić ga je nakon tog debija zvao samo u kvalifikacijama za Euro, ali mu u njima nije dao ni minute.

Moro je dakle ostao bez poziva za prošle SP i EP. Bivši veznjak zagrebačkog Dinama prošlog ljeta je iz onog moskovskog prešao u Bolognu. Za senzaciju Serie A prošle sezone je u prvenstvu 10 puta igrao kao starter. Ove sezone je bio u početnom sastavu u sve tri prvenstvene utakmice. 

Već treći igrač koji je otpao s Dalićevog popisa zbog ozljede

Nakon što je Dalić objavio popis reprezentativaca za rujanske utakmice, zbog ozljeda su s njega otpali Bayernov desni bočni Josip Stanišić te Morin klupski suigrač, stoper Martin Erlić. Zbog ozljede i operacije gležnja ranije je otpao još jedan desni bočni, Josip Juranović iz Union Berlina.

Dnevnik.ba

12. rujan 2024 15:17