StoryEditor
prijateljska utakmica

Nogometaši BiH večeras protiv Engleske

Piše fena  /  03.06.2024., 10:33h

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Newcastleu igrat prijateljski susret sa selekcijom Engleske.

Bit će to debi na klupi novog izbornika Sergeja Barbareza, ali i veliki broj novih reprezentativaca. Od posljednjeg meča reprezentacije nekoliko igrača se oprostilo od dresa s državnim grbom, pozvano je nekoliko debitanata tako da će meč s jednom od najboljih svjetskih selekcija biti dobra prilika da vidimo gdje se u ovom trenutku nalazi reprezentacija BiH.

Reprezentativci BiH od srijede su se pripemali u Sarajevu, a dan uoči utakmice u Newcastleu je održana konferencija za novinare na kojoj su se obratili kapiten Edin Džeko i član stručnog stožera Ninoslav Milenković umjesto izbornika Barbarez koji se uoči puta za Englesku nije dobro osjećao te je ostao u Sarajevu. Ekipi u Engleskoj će se priključiti naknadno. 

- Probali smo da se što bolje pripremimo za ovo malo vremena koje smo imali do utakmice. Dosta smo analizirali i međusobno razgovarali. Probat ćemo da se prikažemo u najboljem mogućem svijetlu i da pokušamo da ispunimo sve taktičke zamisli koje smo sebi zacrtali. Svi igrači koji su u reprezentaciji su tu s razlogom, bez obzira na njihove godine. Vjerujemo u projekt i sve nas koji činimo ovu reprezentaciju - rekao je Milenković.

Edin Džeko izazvao je veliku pažnju domaćih medija s obzirom na to da je s dosta uspjeha nastupao u Engleskoj za redove Manchester Cityja.

- Ovo je jedna nova reprezentacija sa mnogo mladih igrača i svima je potrebno dati određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti realan i reći da su to reprezentacije koje su favoriti za osvajanje Europskog prvenstva. Za nas je najvažnije da se igrači upoznaju sa načinom rada novog izbornika i stručnog stožera, da se to dovede na jednu zadovoljavajuću razinu. I sada kada imam 38 godina, a i ranije, za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban izborniku i stručnom stožeru, ja sam tu - kazao je Džeko.

Utakmica Engleska - Bosna i Hercegovina igra se od 20.45 sati na stadionu St James Park.

Dnevnik.ba

04. rujan 2024 19:35