StoryEditor
euro 2024.

Nevjerojatni Francuzi: Nisu zabili gola iz igre, a u polufinalu su

Piše desk  /  06.07.2024., 10:51h

Boljim izvođenjem jedanaesteraca reprezentacija Francuske izborila je plasman u polufinale Europskog nogometnog prvenstva.

Poslije 120 minuta opreznog nogometa s obje strane nije bilo golova, a Francuzi su zadržali hladnokrvnost kod udaraca s bijele točke i poslali Portugal kući.

Takvim raspletom nastavljen je nevjerojatan put Tricolora na ovom Euru. Naime, još uvijek njihovi igrači nisu zabili gol iz igre, a evo ih u polufinalu i dvije ih utakmice dijele od naslova prvaka Europe.

Štoviše, jedini gol koji je Francuska primila unutar 90 odnosno 120 minuta bio je onaj iz jedanaesterca protiv Poljske, koji ih je ujedno i koštao prvog mjesta u skupini D i dolaska u ovaj znatno teži dio nokaut faze.

Redom, Francuzi su u grupi svladali Austriju autogolom Maximiliana Wobera. Uslijedilo je 0:0 s Nizozemskom i već spomenutih 1:1 s Poljskom gdje je gol za Francusku zabio Kylian Mbappe iz jedanaesterca.

U nokaut fazi sredili su Belgiju autogolom Jana Vertonghena i evo sinoć izbacili Portugal nakon 0:0 i jedanaesteraca.

Izbornik Didier Deschamps, logično, ne mari previše za medijske napise o neatraktivnosti i tome da bi s ovim igračima koje ima na raspolaganju Francuska morala igrati puno bolje. On je u polufinalu i kao što rekosmo, dvije ga utakmice dijele od osvajanja Eura. Sigurni smo da ne bi imao ništa protiv da se sinoćnji scenariji ponovi i u polufinalu protiv Španjolske u utorak na Allianz Areni.

Dnevnik.ba

30. rujan 2024 21:53