StoryEditor
Ollie Watkins

Napadač Engleske: "Mi smo poput Real Madrida, kada dobijemo loptu znamo da ćemo zabiti gol"

Piše desk  /  13.07.2024., 11:30h

Europsko prvenstvo u Njemačkoj bliži se svom kraju. U velikom finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu u nedjelju s početkom u 21 sat susresti će se reprezentacije Engleske i Španjolske. Englezima je to drugo uzastopno finale Eura nakon što su prije tri godine poraženi od Italije te sanjaju osvajanje svog drugog velikog natjecanja i prvog od Svjetskog prvenstva davne 1966. godine koje su osvojili na domaćem tlu.

Španjolska ima priliku osvojiti svoj četvrti Euro čime bi postali rekorderi ispred Njemačke s kojom trenutno dijele rekord u broju osvojenih Europskih prvenstava. Španjolska je ovo natjecanje prethodno osvajala 1964., 2008. i 2012. godine. Na prošlom Euru su poraženi u polufinalu od Italije nakon izvođenja jedanaesteraca.

Ollie Watkins (28), napadač Aston Ville, bio je engleski junak u polufinalu protiv Nizozemske. Ušao je u igru u 81. minuti te deset minuta kasnije u sudačkoj nadoknadi zabio pogodak za 2:1 i prolazak Engleza u finale Eura. Bio mu je to 14. nastup i četvrti pogodak u nacionalnom dresu.

Napadača su uoči finala pitali o komentarima Harryja Kanea, koji je prije utakmice s Nizozemskom opisao "pobjedničku auru" koja je počela voditi Englesku kroz teška vremena. "Vidite nekoga poput Real Madrida u utakmici Lige prvaka. Ugodno im je bez lopte, imaju to samopouzdanje da će postići gol čim dobiju loptu", rekao je Watkins pa nastavio:

“Osjećam da je i ovdje isto. Definitivno nas je teško pobijediti. Treba nam samo ta jedna prilika i možemo dobiti utakmicu. Nije važno igramo li loše, još uvijek imamo taj talent svjetske klase gdje se možemo odjednom pojaviti i zabiti gol.”

Dnevnik.ba

06. rujan 2024 12:26