StoryEditor

Nakon nove europske sramote bijesni navijači pokušali upasti u ložu i obračunati se s čelnim ljudima Hajduka

Piše desk  /  16.08.2024., 12:47h

Hajduk je šokantno ispao iz Europe. U uzvratnoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu na Poljudu je izgubio 1:0 od slovačkog Ružomberoka te tako ostao bez četvrtog pretkola, nakon što je u prvom susretu bilo 0:0.

Hajdukova momčad vrijedi gotovo osam puta više od Ružomberoka. Prema Transfermarktu procijenjena je na 50.5 milijuna eura, dok Slovaci vrijede 6.75 milijuna. Također, Ružomberok je prošle sezone bio tek peta momčad slovačkog prvenstva, a Europu je izborio tako što je osvojio kup.

Navijači Hajduka su nakon poraza bili očekivano razočarani, a neki od njih bili su bijesni te su odlučili potražiti obračun s čelnim ljudima Hajduka. Nekolicina navijača došla je do lože na Poljudu te pokušala u nju upasti.

Urlali su uvrede, gađali su predsjednika Ivana Bilića i ostale čelnike Hajduka plastičnim čašama i svađali se s pripadnicima osiguranja i policije, ali na kraju su zadržani na ogradi ispred lože, pa je spriječen veći incident.

Splitska policija oglasila se o incidentima: "Tijekom poluvremena je zabilježeno naguravanje i sukob nekoliko osoba na istočnoj tribini i na kraju utakmice na zapadnoj tribini te su poduzete operativne mjere utvrđivanja počinitelja. Nije zabilježeno oštećenje i uništenje imovine, niti ozljeđivanje osoba. 

Privedene su tri osobe i to dva navijača Hajduka i jedan navijač gostujuće momčadi. Utvrđena su dva prekršaja koja su regulirana Zakonom o suzbijanju nereda na športskim natjecanjima i jedan prekršaj temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Oduzeta je teleskopska palica i 10 pirotehničkih sredstava."

Dnevnik.ba

12. rujan 2024 09:26