StoryEditor

Malo Vam je Euro? Ljubitelji nogometa neće spavati ni noćima jer počinje Copa America

Piše desk  /  20.06.2024., 13:13h

Europsko prvenstvo u nogometu je u punom zamahu, a od večeras ljubitelji nogometa će morati uskladiti svoj bioritam i s Copa Americom.

Četrdesetosmo izdanje Copa Americe će biti održano od večeras pa sve do 14. srpnja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Utakmice se igraju u terminima od ponoći pa sve do 3 sata ujutro po srednjoeuropskom računanju vremena, što znači da će oni najzagriženiji ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu moći otići na počinak tek oko 5 ujutro.

Kao što je već odavno praksa, na Copa Americi - prvenstvu Južne Amerike ne sudjeluju samo deset selekcija s tog kontinenta, a ove sezone će ono biti "pojačano" SAD-om, Kanadom, Meksikom, Kostarikom, Jamajkom i Panamom.

Titulu prvaka brani Argentina, a Lionel Messi će pokušati drugi put u karijeri podići pehar Copa Americe.

Osim Messija, glavni aduti Argentine su njegovi dugogodišnji suborci Angel Di Maria, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico, Emiliano Martinez, Rodrigo De Paul...

Uz Argentince, tradicionalno su favoriti i Brazilci koji dolaze u SAD s paklenim napadom. Realovi asovi Vinicius i Rodrygo, te 17-godišnji Endrick koji će za nekoliko dana službeno postati član Reala će činiti napadački trojac od kojeg će svaki protivnik drhtati.

Na ovoj Copa Americi ćemo moći gledati i brojne druge druge legende, ali i velike svjetske zvijezde.

Urugvaj će predvoditi Luis Suarez (37), Peru Paolo Guerrero (40), Ekvador Enner Valencia (34), Venecuelu Salomon Rondon (34), Kolumbiju David Ospina (35) i James Rodriguez (32), a u dresu Čilea ćemo gledati Alexisa Sancheza (35) i golmana Claudija Brava (41) koji će biti i najstariji sudionik ovogodišnjeg takmičenja.

Zanimljivo, Endrick neće biti najmlađi igrač, već će to biti Ekvadorac Kendry Paez koji sa 17 godina i 47 dana već ima osam upisanih nastupa i jedan gol za reprezentaciju.

Copa America počinje večerašnjim susretom između Argentine i Kanade u 2 sata iza ponoći, a rasporede utakmica, sastave ekipa i sve najnovije vijesti o ovom natjecanja možete pronaći na službenoj stranici.

Dnevnik.ba

28. kolovoz 2024 05:08