StoryEditor
hrvatski kapetan

Luka Modrić: "Kad ne bude više žara u meni, neće mi nitko trebati to reći. Sam ću otići. A do tada, i dalje sam tu"

Piše desk  /  09.09.2024., 09:54h

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić bio je junak važne pobjede protiv Poljske u drugom kolu Lige nacija u Osijeku.

- Definitivno važna tri boda. Morali smo pobijediti zbog samopouzdanja. Bili smo četiri utakmice bez pobjede i ovo je bilo jako važno. Moramo biti zadovoljni. Sretan sam da sam nakon dugo vremena zabio nakon dugo vremena iz slobodnjaka. Bio je i onaj protiv Slovačke, ali tada je bilo puno sreće. Naravno da sam sretan sam zbog gola, ali još više zbog pobjede, rekao je Modrić.

O svom 180. nastupu za vatrene i o tome do kad će igrati je rekao:

- Ponosan sam i sretan što sam došao do te brojke. Nisam mogao ni sanjati da ću toliko dugo igrati. Prvi nastup je bio san, a ovo sad... Sretan sam što sam i dalje tu da pomognem ekipi da dođe do novih pobjeda. U mojim godinama je bilo što teško prognozirati. Sa mnom se nikad ne zna. Idemo utakmicu po utakmicu. Kad ne bude više žara u meni, neće mi nitko trebati to reći. Sam ću otići. A do tada, i dalje sam tu, kaže kapetan, koji je odigrao 180. utakmicu za nacionalnu selekciju i izjednačio se po nastupima za reprezentaciju sa Sergiom Ramosom, dok su ispred njega Cristiano Ronaldo i Leo Messi. 

- Jako teška utakmica. Tvrda, Lukina majstorija je odlučila. Znamo da imamo kvalitetu i to je, uz momčadski duh, bilo ključno. Na poziciji desnog beka sam igrao u Dinamu dvije utakmice jer su nam bekovi bili ozlijeđeni, Tako i sada, nije mi najprirodnije, ali sretan sam što mogu pomoći. Naravno da bih volio stalno biti u prvih 11, ali svejedno je tko igra. Najvažnije je pobijediti. Četiri utakmice nismo pobijedili u nizu i zato je bilo jako važno slaviti danas, prokomentirao je Marko Pjaca.

- Važna i zaslužena pobjeda, iako smo trebali iskoristiti više prilika da utakmicu prije riješimo, no sve u svemu, možemo biti zadovoljni i ovako trebamo nastaviti u listopadu, rekao je Luka Sučić.

Kako komentira učinak Luke Modrića?

- Što više reći o Luki, vidimo svaki dan na treninzima koliko je gladan, danas opet najbolji na terenu, poklon za rođendan.

Koliko je Sučić zadovoljan svojom igrom?

- Zadovoljan sam, 45 minuta nakon duže vremena mi je dobro došlo. Hvala izborniku na prilici, sad se vraćam u klub i nadam se većoj minutaži.

Kako vidi rasplet skupine?

- Tek su dvije utakmice odrađene, gledamo na sebe, želimo u svakoj utakmici pobijediti i osvojiti prvo mjesto, zaključio je.

Dnevnik.ba

14. rujan 2024 11:57