StoryEditor
Lothar Matthaus

Legenda Bayerna i Njemačke: "Niku Kovača niste poštivali, naučite lekciju"

Piše desk  /  08.06.2024., 11:28h

Lothar Matthaus, njemačka legenda Bayerna i svjetskog nogometa, poručio je upravi minhenskog kluba da ne ponavlja pogreške koje radi već šest ili sedam godina i da podrži novoizabranog trenera Vincenta Kompanyja. To bi, tvrdi, bila dobrodošla promjena u odnosu na ono što su doživjeli njegovi prethodnici na Bayernovoj klupi.

Kompany (38), nekadašnji branič Manchester Cityja i belgijske reprezentacije, u tek završenoj sezoni vodio je Burnley i s njim ispao iz Premier lige, a nedavno je potpisao trogodišnji ugovor s njemačkim velikanom. Matthäus se nada da će novi trener imati priliku raditi bez ogromnog pritiska iz vrha kluba.

Matthaus: Prethodnici nisu imali podršku

"Bayern mora naučiti lekciju iz posljednjih šest ili sedam godina. Imam osjećaj da Hansija Flicka nitko nije podržavao. Nije ni Niku Kovača. Isto vrijedi i za Juliana Nagelsmanna i Thomasa Tuchela. Prosječno se treneri mijenjaju nakon godine i pol. U to su bili uključeni čelni ljudi kluba", rekao je Matthäus.

Uz to što je bio trener Bayerna, s kojim je stigao do dvostruke krune, Kovač je bio izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, a onda i seniorske nacionalne momčadi. Potom je vodio Eintracht, s kojim je osvojio njemački kup, pa Bayern i Monaco, prije no što je prije dvije godine preuzeo Wolfsburg. S pozicije trenera Wolfsburga otpušten je u ožujku. Trenutačno ga se povezuje s preuzimanjem momčadi Shabab Al Ahlija, nogometnog kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dnevnik.ba

03. rujan 2024 07:09