StoryEditor
premiership

Kovačić se ozlijedio u pobjedi Cityja nad Ipswichom

Piše desk  /  25.08.2024., 10:48h

Tijekom utakmice drugog kola Premier lige između Manchester Cityja i Ipswicha (4:1), zbog ozljede je u 50. minuti travnjak morao napustiti Mateo Kovačić. Hrvatski veznjak se ozlijedio u jednom duelu i srušio se na travnjak. Najprije je ustao, mislilo se da će moći nastaviti igru, ali je bol bila prejaka i tražio je zamjenu.

Taj je prozor posebno zabrinuo Pepa Guardiolu koji je već ranije ostao bez Rodrija. U trenutku ozljede Kovačića City je vodio 3:1. Tribine Etihada pljeskom su ispratile Kovačića, koji se na početku sezone nametnuo kao jedan od ključnih igrača Građana, a sigurno je zabrinut i Zlatko Dalić kojeg početkom rujna čekaju utakmice s Portugalom i Poljskom. 

Ozlijedio ga sin ikone

Kovačić se ozlijedio u duelu s Liamom Delapom, a to je nakon utakmice komentirao i Pep Guardiola: "Nisam razgovarao s liječnicima pa ne znam koje je točno stanje njegove ozljede, ali mislim da je bio udarac. Znamo kakav je igrač Delap, vrlo je agresivan u igri. Imamo šest, sedam dana do sljedeće utakmice i vidjet ćemo hoće li se moći oporaviti."

Delap (21) je sin Roryja Delapa, ikone Premier lige poznate po dalekometnim autima u eri Tonyja Pulisa na klupi Stoke Cityja, a stasao je upravo u omladinskoj školi Cityja. Mladi reprezentativac Engleske tu se nije mogao nametnuti pa je ovoga ljeta prodan Ipswichu za 18 milijuna eura.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 22:48