StoryEditor
trener dinama

Jakirović: "Derbi se ne igra, nego pobjeđuje, tako se treba postaviti"

Piše desk  /  12.09.2024., 12:09h

Trener Dinama Sergej Jakirović od 12 sati najavljuje derbi protiv Hajduka koji se igra sutra na Maksimiru u 20 sati. Uz trenera na konferenciji za medije je i branič Stefan Ristovski.

Dinamo u utakmicu šestog kola SuperSport HNL-a ulazi kao favorit i vodeća momčad prvenstva s 13 bodova, dok je Hajduk treći s 11 bodova.

- Očekuje nas derbi, prava utakmica, svejedno je u kakvoj smo formi. To je utakmica za prestiž, znamo što nosi. Mi smo dva tjedna iskoristi s 11 u treningu, koristili smo i juniore. Oporavljali smo se od ozljeda, pratili reprezentativce koji su se vratili u dobrom stanju. Važno je da su se vratili zdravi, napravili smo tri dobra treninga nakon ponedjeljka. Napravit ćemo sve da osvojimo tri boda u derbiju, rekao je Jakirović u uvodu.

- Najveći derbi u hrvatskom nogometu. Derbi se ne igra, nego pobjeđuje, tako se treba postaviti, s gardom kojim ćemo pokazati da je Dinamo lider. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda, dodao je Ristovski.

Jakirović je rekao da zna da ih očekuje teška utakmica, te da mediji više potenciraju da su oni favoriti.

- Napravit ću sve da momčad bude maksimalno fokusirana i spremna. Samo su mi misli na sutrašnjoj utakmici, rekao je Jakirović.

Njegove riječi potvrdio je iskusni Ristovski.

- Ne treba doći do podcjenjivanja. Još je i euforija oko Bayerna, ali prioritet treba biti HNL i naredna utakmica, a to je Hajduk. Trebamo se postaviti liderski i to potvrditi.

Dinamo nakon dvoboja na Maksimiru gostuje kod Bayerna u Ligi prvaka, dok je Hajduk trenutačno u krizi zbog otkaza sportskom direktoru Nikolu Kaliniću i nesuglasica s predsjednikom Ivanom Bilićom.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso danas neće imati konferenciju za medije, već će klub samo poslati izjavu za najavu derbija.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
17. rujan 2024 13:49