StoryEditor
HŠK Zrinjski

Ivanković: Posušje je kvalitetno, ali osim pobjede ništa nas drugo ne zanima

Piše fena  /  02.09.2024., 15:20h

U prvom ovosezonskom prvenstvenom susretu pred svojom publikom Zrinjski će u utorak ugostiti momčad Posušja.

- Dolazi nam jedno kvalitetno i „zahuktalo“ Posušje. Na početku prvenstva su dobri, skupili su dosta bodova, čak iznenađujuće, ali znamo da su kvalitetna ekipa koja je imala minimalne promjene, imaju dobar roster i samo su promijenili trenera - izjavio je trener mostarske ekipe Mario Ivanković na konferenciji za novinare.

Dodao je kako Posušaci uvijek s posebnom energijom i motivom dolaze u Mostar.

- S te strane očekujem tešku utakmicu. S druge strane, mi smo završili svoj put u Europi, svjesni smo da nam ova utakmica puno znači i tako ćemo ući u nju. Sve osim pobjede nas ne zanima. Posušje ima kvalitetu u svim linijama, u ofenzivi su puno opasniji, ali imaju i neke svoje mane koje ćemo pokušati iskoristiti - poručio je trener „Plemića“ te dodao kako će protiv Posušja „ići puno okomitije“.

Istaknuo je kako im prošlogodišnji poraz od Posušja na početku prvenstva treba biti upozorenje pred sutrašnji ogled.

Što se tiče prijelaznog roka, Ivanković je kazao kako su mogući još neki dolasci:

- Cijelo vrijeme govorimo da se ekipa treba osvježiti u svim linijama, donijeti novu pozitivnu energiju. Prijelazni rok smo odradili kako smo odradili, radimo na pojačanju u veznom redu, to nešto što nam nedostaje i ideja prema naprijed. Mislim kad bi to našli da bi nam to bilo dosta za ovaj prijelazni rok.

Osvrćući se na izvedbe Zrinjskog u Europi, Ivanković je istaknuo kako je put do grupne faze za bh. klubove, ako ne krećeš kao prvak, iznimno zahtjevan.

- Europa je iza nas, izbacili smo dva kvalitetna protivnika (Bravo i Botev) pobjedama u drugim utakmicama, a onda smo naletjeli na Vitoriju gdje su sve naše mane i nedostatci, individualne greške, uz njihovu individualnu kvalitetu, došle do izražaja. Žao nam je što je ispao tako visok poraz - kazao je.

S druge strane, prvak BiH kreće u kvalifikacije kroz pretkola Lige prvaka i ima čak tri prilike da izbori grupu nekog europskog natjecanja.

- Vraćamo se u realnost, okrećemo se domaćem prvenstvu gdje ćemo, od ove utakmice pa sve do kraja, učiniti sve što je u našoj mogućnosti da dođemo do naslova prvaka i tako si olakšamo posao ulaska u Europi iduće godine – zaključio je Ivanković.

Utakmica Zrinjski - Posušje igra se na stadionu pod Bijelim Brijegom u utorak od 21 sat.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 00:14