StoryEditor
olimpijske igre

Hrvatski vaterpolisti u finalu Olimpijskih igara!!!

Piše desk  /  09.08.2024., 20:50h

Hrvatska vaterpolo reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara nakon što je u polufinalu svladala Mađarsku s 9:8.

Protivnik u nedjeljnom finalu od 14 sati bit će im reprezentacija Srbije, koja je u drugom polufinalu bila bolja od SAD-a.

Prvi gol na susretu zabio je Maro Joković, ali onda su Mađari realizirali tri napada zaredom i poveli 3:1. Ipak, Fatović je dvama golovima vratio Hrvatsku na 3:3. Čudesnu igru Fatović je nastavio i u drugoj četvrtini, u kojoj je postigao još tri pogotka i tako predvodio Hrvatsku do prednosti od 7:5.

U trećoj četvrtini igralo se gol za gol pa je Hrvatska konstantno držala prednost i u zadnju dionicu ušla s vodstvom 9:7. Iako u posljednjih osam minuta nije postigla nijedan pogodak, Tuckova momčad Mađarima je dozvolila samo jedan i tako s konačnih 9:8 ušla u finale.

Kod Hrvatske su briljirali Loren Fatović s pet golova i Marko Bijač s 10 obrana, od kojih su dvije bile obrane peteraca. Dva gola zabio je Luka Bukić, a po jedan Maro Jaković i Marko Žuvela. Kod Mađarske su po dva pogotka postigli Szilard Jansik i Marton Vamos.

Ovom pobjedom hrvatski vaterpolisti osigurali su sedmu medalju za Hrvatsku na Igrama u Parizu, nakon zlata Barbare Matić u džudu i braće Sinković u veslanju, srebra Donne Vekić u tenisu te bronci Mirana Maričića u streljaštvu, Sandre Elkasević u atletici i Lene Stojković u tekvondou.

Dnevnik.ba

12. rujan 2024 07:37