StoryEditor
euro 2024.

Hrvatski navijači ljuti na nizozemskog suca: "Kradljivče! Gdje si ti našao osam minuta nadoknade?"

Piše desk  /  25.06.2024., 12:10h

Hrvatska drži loptu u nogama, još je koja sekunda do kraja regularnog dijela zadnje utakmice grupne faze na Europskom prvenstvu. ‘Vatreni‘ vode 1-0 i samo ih nekoliko trenutaka dijeli od drugog mjesta u skupini B i plasmana u osminu finala. Luka Modrić pogledava prema aut liniji, a tamo četvrti sudac Serdar Gozubuyuk podiže semafor s čak osam minuta nadoknade.

Izabranici Zlatka Dalića pogledali su se u nevjerici, nikome nije bilo jasno gdje je glavni sudac Danny Makkelie pronašao baš toliko nadoknade. Uvrh glave šest minuta, i to je navučeno. Čak je i Uefa u naputcima uoči turnira jasno dala do znanja da se utakmice neće produživati kao, primjerice, u Premier ligi, prenose 24sata.

I upravo nas je ta osma minuta koštala. Ivan Perišić je poslao nepotrebnu loptu unaprijed, Talijani su presjekli i stoper Riccardo Calafiori je jurnuo u kontru. Riješio se našeg stopera Josipa Šutala, odigrao za Mattiju Zaccagnija koji je u maniri Alessandra Del Piera, jako efektno što je, je, zabio iza Dominika Livakovića i bacio Hrvatsku u očaj.

Navijači se obrušili na Makkeliea

Sudac Makkelie odmah je nakon toga svirao kraj utakmice premda su Talijani dobre dvije minute slavili pogodak. I nikome ništa, Španjolci i Talijani idu dalje, a Hrvatsku samo luda teorija drži u igri za prolaz s dva boda.

Navijačima se nije svidjelo na koji način je nizozemski sudac odsudio cijelu utakmicu. Pa su se neki odučili obračunati s Makkeliem na društvenim mrežama.

- Kradljivče, osam minuta nadoknade? - napisao je jedan dok je drugi komentirao:

- Gdje si ti našao osam minuta nadoknade? Talijani su se izvukli samo zbog tebe.

Sudac Makkelie nije htio gledati komentare razjarenih navijača pa je odlučio - ograničiti komentare. Odnosno, utišati one koji mu se ne sviđaju. Znakovito? Reklo bi se da je jer čovjek koji je čiste savjesti nema što brinuti za tuđe mišljenje.

Nizozemski sudac je tim potezom dovoljno rekao.

Dnevnik.ba

03. rujan 2024 07:16