StoryEditor
odlazi u italiju?

Hajduk i Perišić sporazumno raskinuli ugovor

Piše desk  /  31.08.2024., 10:00h

Ivan Perišić više nije igrač Hajduka. Potvrdio je to splitski klub na svojim internetskim stranicama, na kojima se navodi da su Hajduk i hrvatski reprezentativac sporazumno raskinuli ugovor u večernjim satima petka. Na rastanku s Perišićem Hajduk mu je zaželio sreću u nastavku karijere.

"HNK Hajduk i Ivan Perišić u petak navečer su sporazumno raskinuli ugovor prema unaprijed utvrđenim uvjetima. Legendarni igrač hrvatske reprezentacije na Poljud se vratio u siječnju ove godine nakon više od 17 godina od kada se otisnuo u svijet te napravio impresivnu nogometnu karijeru, prenosi Index.

Iz Hajduka je otišao 2006. godine bez da je upisao službeni nastup za seniorsku momčad. Ove godine, nakon rehabilitacije od teške ozljede koljena, za Bijele je odigrao ukupno 12 službenih nastupa te je pri tom u prošloj sezoni postigao jedan pogodak protiv Istre 1961 u Puli. Ivane, hvala ti na svemu, želimo ti puno sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku nogometne karijere", navodi se.

Očekivani epilog

Rastanak Perišića i Hajduka je epilog kratke suradnje koji se očekivao otkad je trener Hajduka Gennaro Gattuso na jednoj konferenciji za medije otkrio Perišićevu želju za odlaskom iz Splita, i to dan nakon što ga je udaljio iz momčadi zbog nediscipline.

Na pitanje o izbacivanju Ivana Perišića iz ekipe odgovorio je pred utakmicu 2. kola SuperSport HNL-a, koju je Hajduk igrao protiv Lokomotive.

"Prije 20 dana došao je u moj ured i rekao da bi želio otići. Ako netko ne želi ostati, onda moram respektirati ostatak ekipe, a u svlačionici postoje pravila koja se moraju poštovati. Dao sam mu šansu da igra 20 minuta, 35 minuta, 65 minuta. Ako neki igrač izrazi želju da ode, može dovesti do krivih razmišljanja. Ovo nije zatvorena priča. On je i dalje tu", rekao je Gattuso prije 20 dana.

Perišić sad više nije "tu", službeno je objavljeno. Za Hajduk je odigrao 455 minuta u pet pobjeda, tri remija i četiri poraza.

Odlazi u Como?

Lijevo krilo hrvatske reprezentacije jučer se povezivalo s povratkom u Serie A. Zainteresirani su bili Genoa i Monza, a najdalje je  otišao Como. Klub u kojem dio suvlasništva imaju legendarni Thierry Henry i Cesc Fabregas, koji je ujedno i trener momčadi, navodno je bio sasvim blizu potpisa ugovora s njim.

Kako je javio insajder Gianluca di Marzio, transfer jučer nije realiziran jer se nije stigao obaviti do ponoći, do kad je trajao prijelazni rok. Perišić sada, kao slobodan igrač, može potpisati za novi klub.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 16:58