StoryEditor
limpijske igre

Donna Vekić nakon ulaska u finale: "Nisam na početku meča znala kako se zovem, ali ni na kraju. Tolika nervoza, to u životu nisam imala. Cilj je i osvojiti zlato!"

Piše desk  /  02.08.2024., 06:44h

Hrvatska će imati predstavnicu u finalu teniskog turnira Olimpijskih igara u Parizu. Donna Vekić odigrala je polufinalni susret za pamćenje, za udžbenike i ‘pomela‘ Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu sa 6:4, 6:0.

"Toliko sam sretna, toliko olakšanje nakon meča da nemam riječi", rekla je Donna Vekić u svom razgovoru za HRT, dodavši:

"To je jedan od ciljeva od početka moje karijere, a ove sezone mi je to bio najveći cilj. Ne znam što bih rekla."

Na početku meča protiv Anne Karoline Schmiedlove bila je jako nervoza. No, kad je došao prvi break, sve je krenulo kao po loju.

"Nisam na početku meča znala kako se zovem, ali ni na kraju. Tolika nervoza, to u životu nisam imala. Ali, išla sam poen po poen,  pokušavala ne misliti previše i stvarno sam drugi set bila u totalnoj zoni", opisala je.

Odigrala je nevjerojatno dobar meč, posebno ako znamo da je jučer pravi rat protiv Marte Kostjuk završila iza ponoći.

"Sinoć sam legla u 3 i jutros kad sam se probudila sam bila umorna, ali umor danas nije bila opcija. Ne postoji umor kad se igra za medalju", rekla je, dodavši da i sama ne vjeruje što je napravila:

"Igram na podlozi koja mi najmanje odgovara. Da mi je netko rekao da ću biti u finalu, ne bih mu vjerovala. Ali, svaki meč sam ostavljala sve na terenu i isplatilo se."

Preostala je još Kineskinja Qinwen Zheng u finalu.

"Finale nikad nije lagan meč, ali ja sam svoj cilj ispunila. Naravno, cilj je i osvojiti zlato, ali konačno ću uživati u meču", rekla je Donna, koja je presretna što joj slijedi dan odmora:

"Raspored je stvarno bio brutalan, ali sad ću iskoristiti dan za oporavak i biti sto posto spremna."

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 23:09